В 17 часа днес последният звънец удари, ще се чуе гонгът. Кепенците се спуснаха, край на регистрациите, започва надпреварата с посланията за влизане в парламента.

За вота през ноември на терен в 22 МИР Смолян излизат отбори, които ще дадат всичко, за да спечелят доверието на хората от региона. Този път централите и стратезите на основните претенденти са заложили на сериозни водачи, с добри шансове за победа. Мандатите в Смолян са четири, кандидатите много, но само и четири са партиите с реален шанс да се поздравят с мандат в следващия парламент.

ИТН за втори път заложиха на един силен кандидат в лицето на Мика Зайкова. Като народен представител от Смолян в предишното Народно събрание тя има какво реално да отчете пред избирателите си. Случилите се увеличение на социални придобивки, повишаване на заплати в един от секторите на икономиката, в който попада и ВЕЦ Тешел, са изцяло нейна заслуга.

ГЕРБ заложиха на доктор Красимир Събев, уважаван, силно разпознаваем и доказан професионално. Харесван от много родопчани, той има реална база, а също и мотивация, която ще му отреди сигурно място в бъдещ парламент.

ДПС листата повежда за пореден път Хайри Садъков, който безапелационно спечели доверието на общинските структури при номинациите за парламентарната кандидат-листа. Садъков е дипломатичен, диалогичен, но когато стане въпрос за поемане на отговорност  и отвоюване на позиции за партията, е безкомпромисен, казват за него хора от ДПС.

БСП залагат на председателя на Общинския съвет в община Златоград Емил Хумчев.

В битката за бъдещия парламент през ноември „най-горещо“ се очертава да е в Златоград. Родопската община ще стане арена, на която сили трябва да премерят  определено сериозни кандидати. Емил Хумчев е председател на Общински съвет в Златоград, Недялко Славов, бивш областен управител, също има немалко заслуги за града, а е и втори в листата на ГЕРБ. По време на мандата му бяха издействани средства за болницата там. В листата на ДПС залагат на инженера- енергетик Анджей Джандев от село Старцево. Пак от селото родом е и петият в листата на ИТН, маркетинговият експерт Пламен Красимиров.

Умишлено спестяваме цифри, защото този път ще се сблъскат практически решения, идеи и реална визия за региона. В Смолянско хората очакват и ще заложат доверието си на тези, които ги убедят, че поемат наистина ангажимент не само да работят за подобряване стандарта на живот, но и за задържането му в условията на завихрящата се инфлация и реални мерки за справяне с Ковид кризата.  В Смолян за доверие този път ще се води истинска битка, и ако приемем, че кандидатите са пехотата на своите партии, то тогава ще е валидна тактиката в мочурлива местност-издръжливост, боен дух и вярното оръжие.

Стела Братанова, 24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I