Ковид мерките и най-вече изискването на зелен сертификат, които влезнаха в сила от полунощ на 21 октомври т.г., предизвикаха недоволството и на родопчани. „Не ни стига смъртоносната пандемия, чудовищната инфлация, скъпите цени на ел.енергията и природния газ, а сега и задължителна ваксинация. Чака ни по-лошо време и от Жан-Виденовата зима“, коментират хората и допълват, че сме като във време на война.

 

„Ваксините са личен избор.

 

Но да задължиш хората да инжектират нещо в телата си, за да могат да водят нормален начин на живот, се нарича фашизъм. Принудително се налагане зелен сертификат за почти всеки аспект на нормалния живот“, категорични са смолянчани в социалните мрежи.

„Успяха да ни разделят на ваксинирани и неваксинирани. Мой  колега с две дози е в болница, в тежко състояние. Той има зелен сертификат. И така. Колко сигурни са тези ваксини, как точно и кого предпазват? Какво доказваме, ако има зелен сертификат. Мерките са дискриминационни и противоконституционни“, се казва в друг коментар.

Хаосът е тотален, а липсата на информация ражда чудовища. След като алгоритъмът  на фейсбук премахва всички антиваксърски публикации, е трудно да се прочете нещо по този въпрос. Но информацията за пробив във ваксините се предава от колеги, приятели и близки. Информацията за ваксините също е разнопосочна и противоречаща. Първо, висшестоящите обявиха, че ваксинираните ще могат да ходят без маски,  няма да се заразят, ще могат свободно да пътуват. Сега и на ваксинираните се препоръчва да ходят с маски и да спазват противоепидемичните мерки. Ако случайно се разболеят от ковид, заболяването ще протече по-леко и без усложнения. Никой не може да обясни как ваксинирани с две дози са разболяват с ковид, карат си го тежко и после имат и пост ковиден период, придружен от паник атаки, тревожност, проблеми със сърдечната дейност и други усложнения. А и немалко починаха. Средно по 4-6 процента от смъртните случаи са на ваксинирани, отбелязват от Националната информационна система.

 

Скритите съвети на лекарите към млади без деца

 

Под сурдинка лекари съветват нераждали жени да не си правят от тези ваксини, ако искат да забременеят. Същото се отнася и за младите мъже, на тях можело да им окаже неблагоприятно влияние върху репродуктивната дейност. Самите специалисти вирусолози изказват различни мнения. Според някои не са важни антителата, а клетъчната памет. Антителата изчезвали, но при среща с вируса на прекаралите го, клетката има памет и започва да образува антитела. Други са категорични, че след като изчезнат антителата нямаме защита и затова е добре да се направи ваксинация. Въпрос без отговор е защо прекаралите вируса имат зелен сертификат за шест месеца само, а за ваксината засега поне е безсрочен, като при нея също се образуват антитела. Най-прецакани са тези, които са го преболедували без да си направят писиар тест, защото не могат да си изкарат сертификат. Има хора с по 2000 антитела и ще трябва да се ваксинират.

 


Ваксинационната кампания куцаше, въпросите оставаха без отговор,

 

защото и медици отказваха да се ваксинират. Смолянчани най се плашат, че имат познати, които след ваксината се разболяват и стигат до болница. „Баба ми е с две дози и е с положителен писиар тест за коронавурис. Обяснете ми го“, пише във фейсбук смолянчанка. Здравният министър не даде време и бизнесите, и хората да вземат мерки за новите мерки. Ако решиш днес да се ваксинираш с две дози ваксина, ще мине месец. Дотогава трябва да си без работа и без доходи, ако работиш в сферите, където се изисква задължителен зелен сертификат. А тези, които са онкоболни и по други причини не могат да се ваксинират, какво правят? Епикризите ли ще показват вместо зелени сертификати?

Сега обаче, след въведените мерки, хората, за да работят ще се принудят да се ваксинират. Очаква се бум пред ваксинационните кабинети. Докато получиш сертификат какво като е отворено заведението, а хората не могат да влизат или пък персоналът трябва да изчака ваксинационния цикъл. А кой ще тръгне да прави тестове и да дава пари за тях, за да отиде на кръчма, театър, фитнес и на други обществени места? Недомислието е тотално, защото има и медици, които не са ваксинирани и не могат при това положение да работят, докато не изкарат зелен сертификат.     

 

Белегът на антихриста?!

 

„С тази заповед отвориха нов бизнес –продажба на сертификати. Ще видим дали ще гласуваме и само със зелен сертификат“, коментират хората. По-религиозните са категорични, че това е белегът на звяра-антихриста и ваксината е неговият печат. 

„Мерките са дискриминационни, ограничават човешки права при положение, че фармацевтичните компании на дават гаранция и не могат да опишат непредвидените странични ефекти. При положение, че всеки желаещ да се ваксинира трябва да попълни декларация, че прави това на негова отговорност. При положение, че държавата досега не е била толкова загрижена за здравето ни. При положение, че ваксинираните също могат да заразяват. Тези мерки не помагат. Дали да се ваксинираш е въпрос на личен избор и това си е чисто изнудване. Каква е ползата от коментарите, да си чешем езиците? Каква е гаранцията, че няма да се заразя от ковид от някой ваксиниран - няма гаранция. Нали ваксинирането е доброволно, а въвеждането на тези зелени сертификати е натиск върху човешките права“, е мнението на родопчанка.

Всеки народ заслужава управниците си.

Едно е ясно, хората са разтревожени от несигурност, бедност, притискане, пандемия, ограничения и наближаваща зима. Дали тя ще е зимата на нашето недоволство или ще си пишем и възмущаваме във фейсбук, ще видим! А преди това има и избори.

Николай Михайлов, 24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I