„Вирусът е математика?! Ваксините са важни, здравите да плащат и да го ду… Доживяхме здрави и преболедували да са заплаха за тройно имунизирани с толкова мащабно рекламирани препарати!“, гласи едната позиция.

А другата: "Свободолюбивите българи" днес не ги е страх от заразата, страх ги е от ваксините, не ги е страх да се натъпчат с мазни ресторантски боклуци или с евтин алкохол, страх ги е да са отговорни към другите.

Вижте мненията „За“ и „Против“:

-

Мрачните математици отново изпълзяха. Единият говори за масова смърт, другият как човек трябва да си пази биологичната основа на живота. Здраве, поверено в ръцете на „сметала“?!

Вирусите отдавна са чиста математика. Нищо друго. Бройки и цифри. Алгоритми и т.н.

Някаква професорка рекла, че сертификатът за ваксиниран щял да стане безсрочен, а

за прекарал Ковид-19 - едногодишен.

Няма такава глупост. Месеци тръбяха, че имунитетът след ваксини е за няколко месеца, пък какво излиза? В същото време антителата на прекарал коронавирус са в пъти повече отколкото на боцнат с дори три игли.

Каква е логиката тогава?

Здравето е на заден план. Важни са ваксините. Дупчете, дупчете, дупчете! Иначе-ограничаваме правата ви.

Защо тогава неваксинирани трябва да плащат същите данъци като имунизирани, след като нямат същите права?

Защо прекарал Ковид-19, заради което учени са категорични-имунитет за години напред, трябва да е опасен за ваксинирани хора, след като толкова били надеждни препаратите, за които обаче никой не носи отговорност?!

Много въпроси и насилствено налагане на правила и мерки. Ваксина срещу свобода. Последните са важни. Здравите трябва само да плащат и да го ду…

Доживяхме здрави и преболедували да са заплаха за тройно имунизирани с толкова мащабно рекламирани препарати!

Марио Митов

 

+

Смешен плач! В кръчмата нямало да може да се влиза сополив и болен - дискриминация!!! Нарушавали били свободата българска. Странно - къде се е крила тази свобода до днес. Писах му на един "свободолюбив", че в основата на човешката цивилизация е именно балансът между личната свобода и общественото благо. Не ме разбра, защото нямаше картинки. Ясно е, че не можем да се похвалим като най-видни представители на цивилизования свят, но пък е комично колко много "борци за свобода" днес възкръснаха в България. Нарушавали им били "личната свобода". Под това тълпата у нас разбира "да си правя к'вото искам". Да, ясно е, че не сме най-умният народ в Европа, иначе и БВП щеше да ни е друг, и редът в обществото, и справедливостта и свободата на словото и на духа, но се оказахме, ти да видиш, най-храбрият и свободолюбив европейски народ. "Свободолюбивите българи" днес не ги е страх от заразата, страх ги е от ваксините, не ги е страх да се натъпчат с мазни ресторантски боклуци или с евтин алкохол, страх ги е да са отговорни към другите. Искали да са свободни, но отричат на други свободата да се чувстват спокойни и запазят здрави. Не са несвободни, когато са стригани и доени с години от шайки или обръчи, не са несвободни, когато стандартите за справедливост в родния им дом са не само двойни, но и тройни и четворни, не са несвободни, когато вместо истина, им сервират всеки ден лъжи. Несвободни ще са от четвъртък. Защото трябвало да станат отговорни. Не смешен - жалък плач.

Динко Тодоров

Снимка: pixabay.com

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I