С проливен дъжд, усмивки и сърдечно посрещане Златоград прие Мика Зайкова, Ива Митева и Александър Вълчев. От родопския град бе даден и старт на началото на кампанията на „Има такъв народ“ в Смолян за предстоящите парламентарни избори през ноември. Още с пристигането си водачът на листата Мика Зайкова бе помолена от родопчани да поведе импровизираното  хоро на един от площадите в Стария град по случай празника Скариада.


„Вече сте една от нас. Вие сте нашият депутат, доказахте го в 46-о Народно събрание“, с тези думи златоградчани се обръщаха към Микова.

„Имате доверието ни и на предстоящия вот, но този път искаме правителство. Време е за практичност и работа. На Вас го казваме, защото знаем, че в гласа Ви се вслушват всички. Разчитаме на Вас да бъдете мост, на който ще се срещнат диалогът и разумността“, заявиха очакванията си от новия политически сезон жители на града.


Не остана незабелязано и присъствието на Ива Митева. Очарователната председателка на последните два парламента беше поканена от присъстващи на празника на „въртяно кафе“. Спонтанен  възторг предизвика сред тях, когато след изпиването му, Митева погледна в дъното на чашата си и показа на всички числото 24. Номерът, под който партия ИТН участва в изборите за депутати на 14 ноември тази година. „Добра поличба в комбинация с дъжда днес, ще ви върви по вода и на успех“, коментираха хората.

„Вие двете сте отлична сплав“, закачливо отбеляза родопчанин, визирайки Ива Митева и Мика Зайкова, когато се приближи да ги поздрави с добре дошли. „Свежата идейност на младостта, разумът и опитът на мъдростта“, философски подчерта той и допълни „Ще разчитаме и на двете ви да се свърши работата докрай този път“.


Ива Митева спечели симпатиите и с дебюта си на влогър, замествайки титуляра. В събота в Златоград младежи с нескрито удоволствие й позираха, за да може да изпълни отговорно ангажимента си. Пред Мика Зайкова и Ива Митева те обаче споделиха и една своя тревога. След като партиите на промяната неуспели да сформират правителство, в родопския град започнал натиск върху симпатизанти на партията на Слави Трифонов. „Търсеха всевъзможни начини и средства, с които да ни притискат и мачкат, по всяка линия, за да се откажем като съмишленици и симпатизанти от вас“, споделяха граждани на Златоград. Най-тежко било по селата, където се налагал и административен натиск, обясниха те.

Водач на листата на ИТН е Мика Зайкова. Тя едва ли вече се нуждае от представяне след категоричната заявка на родопчани, че е „Нашият депутат“.

Втори в листата е сценаристът Александър Вълчев, който е и зам.-председател на партията на Слави Трифонов. Трета е Недялка Дойкова, авторитетна и дейна дама, една сериозна заявка за добър резултат в Доспат. Четвърти е Асен Кехайов, чиято мечта е регионът на Смолян да доближи технологично  и с добре подготвени кадри „Силициевата долина“ в САЩ. Кехайов е и областен  координатор на ИТН в Смолян и като такъв носи немалка отговорност за доброто представяне на отбора на победителите на 14 ноември.

Пети и шести са маркетинговите експерти Пламен Красимиров и Милена Кехайова. Младият, но с добро професионално бъдеще, според асове в бранша, архитект Джамал Чавдарлъ, е седми. Осми е Любомир Славейков, доказал възможностите си в туристическия бранш.

Стела БРАТАНОВА, 24smolian.com

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I