24smolian.com/Коментари

Когато няма нещо за цитиране от политици, търсим проблясъци сред гледащите побългареното Desafio. Нещо като състезание, нещо като „Биг Бадър“, нещо като „жълта“ рубрика. Това се получило в българския вариант.

Както вече констатирахме – хората не могат да намерят сервитьори и зидаро-мазачи, вие чудеса от сценаристи ли очаквате?

„Тази вечер аз видях най-добрата битка в сезона. Имаше от всички елементи за всеки. Абсолютно равностойно!

Единственият ми дразнител беше Димо (водещият – б. р.) - не съм вярвала, че актьор може да има толкова беден речник, но здраве да е. Той не е толкова важен.

Морунов - според мен това, което направи той никой друг не би. Да си избереш силен противник и то преди финалите...На това аз му казвам мъжкарско поведение!“, пише във Фейсбук зрителка по повод снощният ранен финал на предаването „Игри на волята“.

„Морунов не е победител в игри на волята, но е победител в живота“, написа друга дама.

Участникът на Олимпийски игри Андрей е победител в битката с 32-годишният пожарникар Морунов (на снимката). Което иде да означава, че Андрей (подготвеният и напомпаните, несравнимо е) ще е победителят в протоколния финал. С едва уговорка – вижте пак изречението за мазачите и сценаристите.

 

Идва, идва, Истанбулската конвенция идва!

„Европейската комисия ще предложи в началото на следващата година задължителни правила за предотвратяване и борба с насилието срещу жени и домашното насилие. Това съобщи пред Европейския парламент еврокомисарят по въпросите на равенството Хелена Дали. Тя уточни, че предложението на ЕК ще се основава на неприетата досега от ЕС Истанбулска конвенция. Дали поясни, че комисията подкрепя бързо присъединяване към конвенцията и това остава водеща цел, защото документът дава силни възможности за борба с насилието, основано на пола“, предаде БТА.

Законопроектът ще съдържа мерки и срещу престъпленията, извършени от омраза на основата на пола и половата ориентация.

Истанбулската конвенция бе подписана от ЕС през 2017 г., но не е ратифицирана. България, Унгария, Чехия, Словакия, Латвия и Литва също не са ратифицирали конвенцията. По-рано тази година Турция първа се оттегли от конвенцията, след като бе първата държава, ратифицирала документа преди близо десет години.

Това е положението, пак джендър тематиката ще присъства в дневния ред на 2022-ра.



 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I