Румен Радев с повече гласове от водещите сили

9699 гласа „тежи“ един депутат от Смолян. Летвата бе поставена от 38 797 избиратели, които дадоха вота си в региона за седемте партии и коалиции, които влизат в новия парламент.

ГЕРБ спечели вота в региона. 10 289 жители на областта са гласували за партията на Бойко Борисов, сочат окончателните данни при обработени протоколи от 283 секции. Втора сила в тази част на Родопите е ДПС с 8778 гласа, а трета „Продължаваме промяната“ с 8247 гласа. Четвъртата позиция е за БСП с 5156, следвана от „Има такъв народ“ с 3793 от гласовете. 1520 души са дали доверието си за „Демократична България“, а 1014 за „Възраждане“. Едва 465 души са гласували за „Изправи се БГ! Ние идваме“, които остават извън парламента.

Със сигурност от партията на Борисов печелят един от четирите мандата. За останалите три ще се борят ДПС, „Продължаваме промяната“, БСП. Шанс имат и от ИТН заради системата на „големия остатък.

Румен Радев пък печели безапелационно президентския вот в Смолянско. 21 653 души са гласували за двойката Радев-Йотова, като формират 50,88 на сто от вота на всички отишли до урните в неделя. Гласовете за настоящия държавен глава са повече дори от първата и втората политическа сила в региона взети заедно.

Втората позиция е за Анастас Герджиков с 9444 гласа, трети е Мустафа Карадайъ с 6530. 517 родопчани са поискали да видят като държавен глава Лозан Панов.

За Горан Благоев са гласували едва 133 души, а за фолкпевицата Луна Йорданова-271.

В неделя ще има балотаж между Радев и Герджиков.

24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I