Предновогодишно хората бяха „сурвакани“ с поредния вариант на коронавируса, този път Омикрон. Разнопосочните мнения за това колко е опасен до това, че не е толкова страшен засилиха още повече мнението на родопчани, че конспиративните теории за този вирус в по-голямата си част са истина. Повечето от тях шеговито споделят, че са очаквали нов вариант, но след Нова година, за да могат хората поне малко да си отдъхнат.

 

„Не ни пощадиха, явно искат тотално да изперкаме.

 

Още делта не си е заминал и идва омикрон. На техния фон галопираща инфлация, скъп ток и гориво. Животът ни е непрекъснат екшън“, коментира в социалната мрежа смолянчанин.   

Новият вариант все още не бил в България. Разпространявал се пет пъти по-бързо от Делта. Необходимо било затягането на контрола по границите. Добрата новина била, че няма данни да протича по-тежко. Регистрираните случаи показват, че той преминавал с леки симптоми. Преди това обаче се появи информация, че е смъртоносен.

Лека-полека стигаме пак до ваксините. Според експертите, компаниите, произвеждащи ваксини, лесно могат да променят формулите на препаратите, така че да се борят най-ефективно с новите варианти.

 

Каква метаморфоза преживяха и кoвид вакcините. 

 

Вакcинираните хора не се заразяват. После вакcинираните се заразяват, но не се разболяват. Имунизираните се разболяват, но карат по-леко заболяването. И вакcинираните боледуват, но не стигат до интензивния сектор. Вакcинираните стигат и до интензивния сектор, но не умират. Сегашните ваксини не помагат срещу новия щам, ще трябват бустерни дози и за тези, които са се боцнали. Компаниите вече обявиха, че ще ги произвеждат.

Смисълът е не да ни опазят, а да се инжектираме и то не с една доза, а с няколко, докато стигнем циркулация на всеки 3 месеца. А вирусът ще продължава да мутира  след всяка ваксина. И така влизаме в спирала.

„Накрая какво се получи, ваксинираните вече не са ваксинирани. Сега с новия щам отначало, побъркаха хората направо, то това е и целта. В  момента на централно - европейско ниво се обсъжда от началото на 2022 г. въвеждането на задължително  ваксиниране на цялата територия на Европейския съюз“, коментира смолянчанка.

 


Тор за конспирации

 

„По едно време повярвах във ваксините и се ваксинирах, за да мога да работя и да имам някаква сигурност срещу заразата. Вярвам, че има такъв вирус, близки мои хора починаха. Вече съм убедена, че този вирус е лабораторно създаден с цел да намали броя на населението по света. Бях скептична към конспиративните теории за Новия световен ред, но като че ли всичко ще излезе вярно. Лека-полека се изпълва пъкления им план. Масова смърт, ликвидиране на средната класа с локдауните и ограниченията и младите хора, учениците, да си стоят вкъщи и да свикват единствено с електронната среда на общуване. И хората се затвориха в домовете си, не искат да контактуват. Предпочитат и онлайн да работят. След това ще последва новия мета свят, който ще бъде измислен и ще контролира съзнанието на хората, което е далеч от реалността. И с ваксините нищо не е ясно вече, уж помагат, но трябва да се боцкаш през определен период от време“, споделя родопчанин.

„Мисля си, че понеже не измряха хора колкото са планували, та затова бързо пускат и новия вариант. Не е както трябва нещо. Преди години съобщаваха, че от свинския грип са умирали по 1000 души на 10 000 от глава на населението, защо тогава нямаше такива мерки? Сега ги отчитат починалите на база 100 000 от населението. Бог да ни е на помощ, нещо страшно се задава“, коментира възрастна жена.

Повечето мнения на родопчани са такива. Може би и затова Смолян е на последно място по ваксинация в страната. Никой не успя да убеди хората, че ваксините са нужни, а с всяко поредно действие, съмнението в тях се засилва. Противоречиви мнения и на лекари, които не могат да бъдат отминати. Младо семейство е ходило в клиника за инвитро и въпросът от специалистите бил дали са ваксинирани, защото ако били, нямало смисъл да се пробва.

Агресия, страх, злоба, отчаяние, безпаричие, ковид, нови щамове, оцеляване и несигурност. Това е ежедневието и на родопчани. Надяват се да посрещнат празниците с надежда, че този филм на ужасите, в който живеят, ще свърши някога.

Николай Михайлов, 24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I