„Преди тръгване на път е препоръчително да се следи метеорологичната прогноза, тъй като бързата промяна на обстановка е характерна за зимния сезон. Автомобилите да бъдат оборудвани със зимни гуми, а така също и с вериги за сняг. Паркирайте така своите МПС, че да бъде осигурен безпрепятствен достъп за пожарните автомобили, тези на спешна помощ и специализираната техника за почистване на пътната мрежа.

Пътуването да се осъществява с достатъчно гориво, а батериите на мобилните телефони да бъдат заредени“, съветват от Областната дирекция на МВР преди зимния сезон в Пампорово. В курорта е изградена и функционира Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, разполагаща с необходимия ресурс от опитни служители и разнородна техника за реагиране при различни по вид кризисни ситуации и произшествия през предстоящия активен зимен туристически сезон.

За да прекарате безгрижна почивка в к.к. Пампорово, Ви напомняме някои основни правила, които е нужно да се спазват:

Вземете си топли дрехи, подходящи за сезона.

При необходимост окажете помощ на изпадналите в беда. Измръзналите части на тялото се разтриват със спирт и леко се масажират. Не разтривайте със сняг - тялото се преохлажда допълнително и кожата може да се нарани. При измръзвания се налага транспортиране на пострадалите до болничното заведение.

Не спирайте да почивате на открито, освен в населени места и крайпътни паркинги и мотели.

При престоя в хотелските комплекси и места за настаняване е необходимо да се спазва създадената организация за пожарна безопасност. Обърнете внимание на схемите за евакуация с нанесени пътища за безопасно напускане на сградата.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I