„Като гледам какви каши забъркват, хич не ми липсва Народното събрание“.

С думите си пред bTV Мика Зайкова директно визира мораториума върху цените на тока и водата. Отлагаш проблема и ще стане по-голям, е мнението на Зайкова.

„Мораториумът не е решение, а начин да бъде отложен проблемът. Идеята е била да се тушират цените, но ГЕРБ са подложили динена кора на правителство в първия ден“. Това каза в ефира на bTV Мика Зайкова, народен представител в 45-ото и 46-ото Народно събрание. Според експертът предложението на КЕВР е ужасяващо и може да се направи анализ или разумно решение за мораториум само с крайна дата. Това е едно от предизвикателствата, с което трябва да се справи коалиционното правителство, но ако не изкара пълен мандат - това би довело до катастрофа за България.

Антикризисните добавки за пенсионерите ще останат и за догодина - като ще се вдигнат с минимум 60 лв., допълва експертът. Зайкова е на мнение, че прагът на бедност трябва да е истински, защото досега е бил измислен от управлението на ГЕРБ. Според Зайкова, по европейските закони минималната пенсия трябва да представлява 50% от средната работна заплата, но досега не е било така.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I