Тома Биков, Асен Балтов, Костадин Ангелов  и сие си накупили по един брой от вестник „Труд“ и го поставили пред сградата на Министерството на културата. Протест на партията в защита на „свободното слово“. Или протест на доскоро управляващи в защита на неплащането към държавата.

Казус, чисто стоково-паричен. Имало договор, ама наемът не се плащал. Натрупани-стотици хиляди лева. Просто.

След огледи на пътни маркировки, новоизлюпени политици с доскорошна биография на лекари, започнали да воюват за свободното слово.

То остана обаче в малките стаи, мазета, жилища. Там, където останаха да творят истинските, а не тези с големите „бонуси“ от държавата. Защото словото умря в мига, когато бе напазарувано, на килограм. И когато разни агенции на подчинение на една власт казваха смело „Монопол няма“. И така си умираше, в агония. За да тържествуват слугите и лакеите, за които правилата се изхождаха сутрин в тоалетната. Това отдръпна и читателите, това свали и тиражите. До такава степен, че една медия дори реши, че може да патентова число от арабската цифрова система, за да „бутне конкуренцията“. И всичко това с благословията на една власт, която не слизаше от водещите им заглавия.

Подобни медии се самоубиха отдавна. Това, което се случва, е просто погребението.

А акцията на Биков, Балтов и всьо-партийна труд-оващина.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I