24smolian.com/Политика/Регион

Днес ще станат ясни имената на всички областни управители в страната. Те ще бъдат обявени на 5 януари. До началото на вчерашното заседание на Министерския съвет не бяха определени представителите на правителството само в две области, разкриха пред 24smolian.com отлично осведомени източници.

Областният управител е териториален едноличен орган на изпълнителната власт в България с обща компетентност. Той е представител на правителството и държавната власт и провежда политиката на кабинета в поверената му територия. Назначава се от Министерския съвет, като не е мандатен орган – т.е. може да бъде сменен във всеки един момент.

Новият областен управител се казва…, от БСП.

Както вече 24smolian.com писа, Смолян ще има само един заместник областен управител. Решено е името да бъде посочено от партия „Има такъв народ“.

Служебният областен управител Стефан Сабрутев да бъде освободен, гласи другото решение. Коалиционните партньори са стигнали до извода, че държавата трябва да бъде представлявана в Смолян от по-силна и авторитетна фигура.

Междувременно служители от Областна администрация коментираха пред наш репортер, че „Сабрутев все още не губи надежда, вярвайки в чудесата на смолянския път до София през село Труд“.

Очаквайте новини по темата

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I