„От 2017 година досега над 80% от производствата за конфликт на интереси са довели до нищо. Няма нито едно производство, за което КПКОНПИ да са се самосезирали за него. Има нищожно малък брой, за които са го направили, има много дела, които са просрочени. Няма производство срещу лице на висша държавна длъжност“.

Това заяви народният представител от Смолян Михал Камбарев, председател на Комисията по превенция и противодействие на корупцията, за изслушването на Сотир Цацаров в парламента.

„Накрая се оказва, че и КПКОНПИ, и Цацаров се бият в гърдите, че наложените запори върху имущество са за 3 милиарда, но отнетото имущество обаче е за 37 милиона лв. Разликата е 100 пъти“, категоричен бе той пред bTV.

„Цацаров е доказан юрист и не мога да приема тезата като шеф на институция да казва, че тук нещо не функционира и да се оправдава“, обясни парламентаристът.

„В понеделник ще прегледаме законопроекта от него, ще отчетем намерението. За да правиш предложение за реформа, трябва да имаш успехи за реформата. Ние работим и по нов законопроект“, посочи Камбарев.  

24smolian.com          

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I