24smolian.com/Общество

Математиците постепенно изтласкват медиците от тв студиата с мрачните си прогнози.

„В пика на пандемията от Омикрон новите случаи на ден ще бъдат около 70 хиляди“, каза в сутрешния блок на Нова тв проф. Огнян Кунчев.

Според неговите изчисления до края на януари ще бъдат регистрирани около 20 хиляди новозаразени на ден. „Официалната статистика сега сочи, че дневно новозаразените са 7 хиляди души. На практика обаче те са поне седем пъти повече. В повечето страни в Европа вариантът Омикрон стана доминиращ за около месец след настъпването си. У нас вероятно около 80% от заразените са именно с новия вариант. Добрата новина е, че се изкарва по-леко. Не знаем обаче колко сериозно може да бъдат засегнати хората с компрометирана имунна система”, обяснява математикът.

Според него най-засегнатия район в страната от новата вълна на коронавируса традиционно ще бъде столицата. „Мерките, които се налагаха досега, жертваха образователната система”, коментира математикът. Той очаква край на петата вълна през месец март.

 

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Дрън-дрън, че пляс. С едни сопи да се подпукат тия измислени математици

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I