„Хората със социална пенсия са най-ощетени в момента – получават с 38 лв. по-малко през януари. Ще ги дадат февруари, но дотогава инфлацията ще ги е изяла. Ще трябва да сложат и инфлационен коефициент“. Това заяви пред БНТ бившият депутат от „Има такъв народ“ от Смолян Мика Зайкова. 

Според нея пенсиите трябва да се преизчислят, да се вземат предвид годините 2017, 2018 и 2019-та.

„Има едни хора, които си доплатиха стаж, за да получат пълна пенсия. Защо те бяха лишени от увеличение за тези години от 1,35%?“, попита Зайкова. 

По повод ковид добавките за ваксиниране тя посочи, че българинът е умен човек и не се продава за 75 лв. "Мисля, че това не работи. По-добре да има хубава информационна кампания, хората да бъдат убедени, а не да бъдат лъгани със стотинки", заяви Зайкова. 

Тя оцени сегашната ситуация като много сериозна, защото инфлацията надвишава ръста на БВП, което означава директно обедняване.

„Работещите бедни никой не ги смята. Хората с минимална заплата, които не получават нищо под масата, живеят изключително бедно“, каза още Мика Зайкова.

Припомняме, че дори като бивш депутат от Родопите, тя съдейства за осигуряването на средства за щетите след бедственото положение в региона през миналата година, както и за възстановяване на инфраструктурата към село Триград.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I