Кметът Николай Мелемов връчи събраните средства от инициативата „Календар на община Смолян -2022 г.” на бащата на Александър – Тодор Сираков. Средствата, както вече оповестихме, са в размер на 18 130 лв.

Благодаря на всички хора от Смолян и страната, които бяха съпричастни към благородната кауза и закупиха календара на община Смолян. С дарените от тях  средства, семейството на Александър ще закупи  устройство за изкачване на стълби,

което ще направи по-пълноценен живота  на прекрасното момче. Той е наше дете и затова може да разчитате на помощ, която не приключва с тази инициатива. Винаги сме насреща да помогнем с каквото можем“, каза Мелемов на бащата.

Изказваме и нашата благодарност към Вас, г-н Мелемов, за организираната благотворителна инициатива и всички хора, които се включиха в нея и дариха средства за нашия Александър. Благодарим  за добрината, която срещнахме. Както каза съпругата ми, Силвия, чудеса се случват всеки ден. За нашето семейство тази любов и съпричастност, която срещнахме от толкова много хора, е чудо. Това ни дава сили и кураж да продължим напред, каза развълнуваният Тодор.


Александър Сираков е на 15 години, диагностициран е с ДЦП, епилепсия и спастична пареза на краката. До този момент момчето е претърпяло 12 операции, но не може да ходи. „За нас е все по-трудно да го извеждаме навън, защото живеем в блок и трябва да го пренасяме на ръце през стълбите. Нуждаехме се от мобилно устройство за изкачване на стълби за хора в инвалидни колички, защото животът на Александър ще е много по-пълноценен и няма да се налага да стои вътре по цял ден. Затова тази помощ ни е изключително ценна, обясни Тодор Сираков.

Община Смолян благодари на всички, които показаха съпричастност към благородната кауза, както и на авторите на снимките, които ги предоставиха безвъзмездно за изработването на календара. Изказва благодарност и към всички хора, фирми, търговски обекти, учреждения, цехове и образователни институции, които се отзоваха да продават календара с благотворителна цел.

За четвърта поредна година тази инициатива ни дава надежда, че в колкото и трудни времена да живеем, доброто и съпричастността могат да случват чудеса.

Предстои стартирането и на петото издание на инициативата.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I