Как се разпознава кой е пълнолетен и кой не като всеки младеж е с маска в магазина?

Разумен въпрос, чийто отговор вероятно ще стане ясен в съда, след като продавачки в магазин в Рудозем бяха глобени, защото продали бира и водка на 16-годишен, висок близо метър и деветдесет сантиметра.

Хлапаци се събрали в родопския град и от чудене какво да правят, решили да си купят пиячка. Били шест момчета и три момичета. Събрали по петдесет стотинки на калпак и най-дългият влязъл в търговски обект. Купил бира и чашки за всички. После се насочили към двора на школо, където изпили тубата с алкохол. Единият обаче измрънкал, че бил още жаден и резултатът бил-събиране на още пари и купуване на водка от същия магазин.

„Не помня какви бяха продавачките. Бяха с маски. Едната около 35-годишна, другата по-млада. Дадоха ми алкохол без да питат за кого е и дали имам навършени години“, обясни в съда в Мадан момчето, което било избрано от компанията да купува пиячката поради ръста си. Обясни пред магистратите, че по-късно му показали снимки на дамите в полицията и той ги разпознал по прическите и цвета на косата.

Актът за продажба на алкохол на непълнолетни бе обжалван в съда в миньорския град. Предстои обаче разпит на още свидетели на случката „Хлапаци се напиват в училище, продавачките виновни“.

24smolian.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I