24smolian.com/Коментари

Кемал Ататюрк отива за първи път на опера в София. Докато е военно аташе в турското посолство. След това пише: „Народ, който влага толкова много в култура, не може да бъде победен с оръдия“.

Години по-късно казва и друго: „Който мисли злото на България, той е враг на Турция“.

Турците обаче са зли…

Зли сега са и руснаците.

„В момента сме в едно такова положение: тези, които ни накараха да си нарежем ракетите, да елиминираме армията, да останем без железа за воюване, сега ни казват да се готвим за война. Като нямаме, щели да ни пратят помощ.

А ние сме в демографска криза. И 1000 войници да загубим, и пет деца да загубим, това е трагедия. На България в момента й трябва просветен деспотизъм. Трябват просвета, образование, не война“.

Цитат по памет на думите на Мартин Карбовски в редките му участия по една от телевизиите.

И той беше зъл, спрямо една бивша власт. Сега е безработен.

Хемингуей е казал: „Човек, който не е бил на война, той няма право да пише за войната. Той не я разбира“.

Не разбира осакатяването на духа, която тя нанася.

В момента една шепа розови шапчици говорят за война, сякаш утре ще тръгнат сами към Източния фронт. Разни екзалтирани Монита, Росеновци, АлЙо-та, Кремчести Елени…

Цар Борис Трети бе заявил „Български войник няма да воюва срещу Русия“.

Каза го на Хитлер. Опълчи се на Хитлер.

Сега е невъзможно шепата розови войнолюбци да се опълчат на когото и да било. Има по-страшен в момента от Хитлер ли?!

 

На снимките: Александър Йорданов, Соломон Паси и… на гроба на убит български войник в Кербала, заради „Шок и ужас“ операцията на НАТО в Ирак. Заради химическите оръжия на Саддам, които така и не бяха открити.

Първите двама обикалят телевизиите. На гробовете на воините да сте ги виждали?

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I