Русия поиска НАТО да се изтегли от България и Румъния. В страната ни ще отпадне „зеленият сертификат“, но под условие. Осъдиха някакъв индивид за купуване на гласове по време на поредния вот. Прокуратурата погна доцент Мангъров. Бойко се изказа по важните теми.

Като анонс за „Панорама“. Седмичен обзор на темите.

Това се случва в последните дни из страната ни и ангажира вниманието на де що има заинтересован или пък и не толкова човек. Из една от телевизиите върви до втръсване реклама на поредното риалити. Дето ще те откъсне и прати в другия край на света, че да се гледат едни силиконки и татуирани фитнесчии, които ще си интригантстват на воля и ще правят циркове по плажа и в гората.

Такива работи. В емисиите, издевателство над съзнанието, ще се прокрадва като досадна реклама статистиката за коронавирус.

Здравето няма нищо общо, всичко е политика и гледаемост. Разбирайте, кинти. Както и интереси.

 

Натото като Тотото

 

НАТО се превърна в лотария, в която все победители, загубили няма. „Нека и ние, нека и ние“, сякаш думат жадуващите да се присъединят към Алианса. Истината е, че без САЩ в съюза, НАТО е нещо като Чуждестранния легион на Франция. Различни нации, боеспособна армия, но малцина (легионът наброява като численост малко над 8000 воини). И ще бъде пометено като едното нищо от единствения враг на Алианса-Русия. НАТО бе логичният отпор (или обратното) на Варшавския договор. Вторият не съществува, но пък НАТО си остана. И следва волята на САЩ. Когато Тръмп поиска изтегляне на голяма част от американските войски от Европа, разни бивши и настоящи президенти му писаха умоляващо писмо да не го прави. Наш Плевнелиев също се подписа. Доколко е наш или на синоптичката, е друг въпрос. Така поне се шегуват хората в социалните мрежи.

Омразният враг на Алианса (разбирайте Щатите) е Русия. Гигантът от североизток пък поиска базите на НАТО в България и Румъния да се разкарат. Това ще се говори още седмица. Чак по темата се обади и Борисов. Който пък упорито мълчи за руската тръба от Турция до Сърбия. Напазаруваните американски самолети, съществуващи на хартия, сякаш още му държат.

Влизането ни в НАТО бе като участие в бъдеща лотария. При евентуален конфликт, ще ни споходят ли и нас бомбите? Сълзите на Мони Паси при издигането на българския флаг при приемането ни още се помнят. За какво ли бяха? Премахнахме казармата, нарязахме ракетите, подарихме танковете на онези с македонския език, дето преди 44-та година една книга на него не била написана, ама били  братовчеди на Александър Велики. Авиацията ни е пак тото. Жребий кой да подкара действащите самолети, че да навърти часове. Жалка работа.

И те такива детайли от натовското ни битие.

 


Буферът Украйна

 

Искането на Русия за България и Румъния е неизпълнимо. Трябва да е ясно и на малките деца. То е просто отклоняване на вниманието. Буфер при преговорите. То няма да се случи, но пък НАТО трябва да направи отстъпки за Украйна. Това е целта. Тази държава трябваше да изпълнява функцията на Афганистан преди 79-а година. Хем до нас, хем не с нас, но поне да не са досами границата ни останалите. И всичко щеше да е мирно.

Представете си реакцията на САЩ към момента, ако навремето император Александър Втори не бе продал Аляска на американците (заради дългове към Ротшилд и опит за побратимяване с младата държава с общ враг Англия), а сега днес имаше руски бази там? Светът бе пред ядрен конфликт през 60-те заради доставката на съветски ракети в Куба. Тогава Кенеди и Хрушчов не спяха, докато постигнат съгласие. Но Джон Фицджералд е бил много по-изпотен, бъдете сигурни. Защото Островът на свободата е на поглед разстояние от янките. А как сега се чувстват руснаците при варианта американски бази да цъфнат в Украйна, досами границата им? При положение, че разни бандеровци управляват в бившата съветска република. А кои са последователите на Степан Бандера ли? Всеки може да се поинтересува какво означава „Галицийски венец“. Навързани с бодлива тел тела на деца около стволовете на дърветата. По няколко. Едно от зверствата на радикалните националисти на Бандера, включили се в СС дивизиите на нацистите по време на Втората световна война. От няколко години бандеровците в Украйна му разнасят портрета по разни шествия.

Преди дни някакъв украински генерал рекъл, че войниците му са готови да разкъсват с голи ръце руснаци-и това обиколи медиите. Русия щяла да нападне през януари, но отложили за февруари. После пък за март, защото да не дразнели Китай по време на Олимпиадата (може би пък и перничани заради фестивала Сурва?).

Това са думи на висш офицер. Експертиза на ниво „Пияндурници в селска кръчма“.

Замислете се на кого му трябва повече война.

 

Нищо за „чували с трупове“, „изветрели ваксини“, Мънгъров е злото

 

Стига толкова с военни съюзи. Малко коронабитки.

Столичната прокуратура се самосезирала и започнала проверка срещу доцент Атанас Мангъров. Причината-участието му в дебат по една от националните телевизии върху нуждата от ваксинация срещу Ковид-19. Проверката следвало да установи дали има данни за престъпление, каквото е всяването на паника с фалшива информация.

Из изявление на говорителя на главния прокурор Сийка Милева.

Дефицитът на доверие в държавното обвинение е стигнал точката на замръзване, някъде около нулата. Явно целта е да се слезе и по-надолу, със знак минус.

Да погнеш инфекционист, който е един от най-добре подготвените по темата в страната, а в същото време да оставиш навалицата от математици, коремни хирурзи и какви ли още не из студиата, буди, меко казано, недоумение.

Всяване на паника?!

Да припомним ли шокиращите изповеди на Витановци и прочие? Или реплики от сорта „чували с трупове“, „яко ще се мре“, „по-добре КПП-та, отколкото камиони с мъртви тела“?

Детските площадки щяха да се превръщат в морги, хладилници едва да побират телата на жертвите на Ковид-19. Помните, нали? Помните и, че областните градове бяха затворени, заради 20-30 положителни теста на ден. Съвсем наскоро пък бившият премиер изрече, че ваксините били с изтекъл срок на годност. Като в същото време от компаниите обявиха, че той е удължен.

Прокуратурата не се засегна. Нямаше паника.

Благодарение на всички тези извънредни брифинги и мерки, променящи се от сутрин до обед, обществото ни в момента е настръхнало и раздвоено. И ни кампании, ни репортажи от болнични стаи от сорта „Аз не вярвах във ваксините, ама вече вярвам“, помагат.

Самосезиране нямаше, а ефектът от всяването на паника е видим в момента.

Единствен доц. Мангъров не измени на 180 градуса мнението си през тези две години на „шок, ужас, всички ще мрете“. Нито веднъж. Той тушираше страха и го правеше с аргументи, които нито един НОЩ-ник не успя да обори.

Този човек в момента е някакво зло, което трябвало да бъде разследвано.

Бившият премиер рече, че някаква си Мата Хари влизала с чанта с пари и злато в правителствената резиденция, нареждала кюлчета и пачки, снимала, пък после си тръгвала.

Как така пък никой не се сезира поне да се разбере коя е тази мома на повикване, която си влиза и излиза в най-охраняваната спалня? Или наложниците не се броят?

Мангъров е голямото зло. Явно.

 

Как се спира купения вот?

 

„Само като видя в квартала как групата на пиячите, на възраст 60 плюс, се изнася пакетно от масите пред магазина към училището, където са секциите, и ми ставаше ясно, че някой им е платил, за да гласуват. Чашките току-така няма да ги зарежат…“.

Мнение на родопчанин, описващ картинката по време на всякакъв вот през последните години.

Общо взето досега купуването на гласове в страната ни бе като извънземните. Всеки знае, че ги има, ама никой не ги е виждал. Както и корупцията.

Тема не от изминалата седмица, а такава без давност. Защото утре-вдругиден отново ще дойде време за вот и отново ще е същото. Алеко описваше изборите с тояги и „ох, ах“, ние ги правим с мангизи. Кой взел-взел. Ама вече е време този дето дава, и този, който на него му дава, и следващият, и по-следващият, да вземат да опънат пешкирите из килиите. Инак, няма оправия.

Има обаче лъч надежда. Не за извънземните, а за тоягите, за алъш-вериша и за корупцията. Започна се.


Отливът на избиратели на последните избори през  миналото лято и есен май си бе просто… секване на купения и корпоративния вот.

Осъдиха мъж на десет месеца „лишаване от свобода“ за купуване на гласове. Активистът на една известна партия се развихрил между юли и ноември. Давал по 40 лева на калпак за парламентарния летен вот, а по 50 лева за този през ноември. Увеличението било заради две в едното-за парламент и президент. Разбира се, напазаруваните трябвало да гласуват за посочената от него партия.

Добре, ама бил издаден от местен жител. Последният пък се ядосал, защото жена му взела пари, пък дилърът на гласове отказал да даде и на него. Та…

Резултът е условна присъда.

Пример от съдебна случка в страната ни.

 

***

 

НАТО, Гато, Ваксо, Антиваксо, Бойко 1 и Бойко 2, Киро и Кирчо, Ахмед и Меди. Всичко е политика. И тук здравето няма нищо общо.

Пандемията все повече заприличва на отклоняване на вниманието от тектониката на съвремието, в което едни господари си мерят дулата. А родните слуги не спират в евроатлантическата пропаганда, облечена в костюм и зелени маратонки (като Мони Паси в едно студио).

България, Румъния, Сев. Македония, Украйна не са важни. Те са просто на пътя на интересите на едните, които трябва да стигнат до границите на другите. Ако в тези държави някой все още си мисли, че на Големите му пука за него, е в жестока заблуда.

Ще се види съвсем ясно скоро. Дано да не е късно.

За едните са ракетите, за другите келепирът. Печелят всички, не точно като Тотото.

А нашите си проблеми продължават да висят на пирон…

Жельо МИХОВ, 24smolian.com

На снимките:

-Сълзите на един натовец

-Марш на бандеровски девойки с украински носии по време на Втората световна война и марш на съвременните бандеровци в Украйна. Тези ли иска НАТО в състава си?

-Риск печели, риск губи

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I