„Той просто се жертва за задачата да спаси това, което все още може да бъде спасено. Човек с рядка интелигентност, любопитен към всичко и осъзнаващ значението на това да служиш до края. Верен на науката докрай“.

Това написа професорът по генетика Александра Енрион-Код. Поводът-смъртта на Нобеловия лауреат проф. Люк Монтание, световноизвестния биолог и вирусолог, откривател на вируса на СПИН.

Новината не намери място в големите френски медии.

Само преди известно време професорът обяви, че ваксините срещу Ковид-19 не предпазват. Последната му публична проява пък бе на протест срещу ковид сертификатите в Милано през януари. Седнал в инвалидна количка, за да „спаси това, което все още може да бъде спасено“-хората.

Световноизвестният вирусолог не изкряка в световния хор на фармацевтични компании и правителства и бе… забравен. Погребан още преди да почине.

В същото време маститите европейски медии не спират да блябосват за готвения „Поход на Свободата“, който трябвало да стигне до Брюксел на 14 февруари. Цялата полиция във Франция и Белгия е на крак. За да спре физическото излияние на свободното мнение, което бе смачквано в последните две години.

Това е демокрацията и новият ред-който не е с нас, е срещу нас.

Няма такава пародия на демокрация!

Поредната лицемерщина, продукт на т.нар. „цивилизован свят“.

 

***

 

Новите критерии за подбора на филми, борещи се за Оскар, щели да бъдат някакъв пъзел от проценти. Еди-колко си чернокожи, пък еди-колко си хомосексуалисти, иначе забравете. Кино под условие. Изкуство под условие.

Какви ще бъдат следващите критерии за Нобелова награда?! Мислиш като нас или преставаш да мислиш. Или просто те погребваме?

„Благодаря ви, уважаеми професоре“, завършва туита си Александра Енрион-Код.

Може да допълним-Онези не те заслужаваха, важни са само хората…

Жельо Михов/24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I