24smolian.com/Коментари

Води се яка информационна война за случващото се в Украйна. В социалните мрежи превес взимат българите, които вярват на Русия и Путин. В българските телевизии е обратното – Украйна и Зеленски са добрите, Русия и Путин – лошите.

И на двете сцени, особено телевизионната, прави впечатление един огромен дефицит – липсват експертите. И по тази причина думата се дава на социолози, политолози, пропагандни екипи на партиите, политици, Надка, другата Надка на бате Бойко, Ленче Кремче,… не знаем защо бившия външен министър в коментарите хората го пишат Сюлейман Паси, но той е експерт – Русия и Путин може и да коментира като зъл фен от противников отбор, но от НАТО разбира.

Новинарски сайтове съобщават, че един от социолозите направил нещо като… бау-бау-бау по Путин в продължение на минути. А под дописката във Факти Бг направо го разкъсват: „Взе ли си хонорара? С парите си оформи комичната брадичка, а после се погледни в огледалото и се запитай: Аз българските партии не ги познавам и на последните избори се оказах абсолютен двойкаджия, Путин откъде да го знам, че да коментирам????“, „Нема как да те прочета докрая, ма ти обърка два пъти с по ДЕСЕТ процента миналата година бре, ми на 25 процента за някого десет процента са си почти половината“ и т. н.

Ситуацията е: Каквото повикало, такова се обадило.

Всъщност, от телевизиите както са тръгнали с гостите и вече са в раздел „Българските социолози, които катастрофираха с прогнозите си на последните избори, нека да „видят“ утрешния ден на Путин“ могат да поканят и математика Николай Витанов, който преди беше в НОЩ (Националния оперативен щаб за борба с коронавируса), а в последните месеци прави прогнози, които се оказват точно обратното на това, което се случва през януари и февруари на ковид терена. Може и манекенки, някои сайтове вече имат подобни публикации. Така и така сме я оплескали откъм свободата на словото!

„Трети месец правосъдният министър Надежда Йорданова непрестанно повтаря, че подготвя внасянето на сигнали във Висшия съдебен съвет за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев. Сигнали обаче така и няма“, заяждат се с министърката от всекидневника „Труд“.

Владимир Путин видя сметката на COVID-19, какво останало да свали от дневния ред темата за отстраняването на Иван Гешев.

„Костов (бившият премиер Иван Костов - б. р.) казал - в интервю за „Дарик“ - че 60 процента от българите вярват на Путин. На него може да му се има доверие - той е показен/витринен русофоб и сигурно добре е проверил този факт. Всъщност, по-точно казано, Костов е ситуационен русофоб и закъснял антикомунист - понеже е човек, който е допуснат да учи в съветска авиационна школа, а в края на 80-те години на миналия век кандидатства за проклетата Българска комунистическа партия“, така с бутонките напред започва дописката на Кеворк Кеворкян.

Но за неговите мисли за случващото се в Украйна – в отделен материал, все пак човекът е живият паметник на журналистиката в България.

"Но как обяснява Костов факта, че 60% от българите вярват на Путин? Били жертва на пропагандна война - това било обяснението. Не казва и „хибридна“ война - но това се подразбира. От години българските „първенци“ все с „хибридни“ операции оневиняват собствената си некадърност. Врещят от „хибриди“, макар самите те да са хибриди - кръстоска между незначителност и некадърност", пише още Кеворкян.

Снимка: pixabay.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I