24smolian.com/Коментари

„Някакъв умник казал по телевизията, че ако превземат Одеса, следващата цел на руснаците щяла да бъде Варна.

Тъй че, ако вярват на идиотщини, варненци трябва да готвят букетите.

Няма да го направят.

За разлика от политиците ни, които, като безподобни подмазвачи, имат под ръка цели три букета: един за старата вечна дружба, втори – за новата вечна дружба, а третият – за всеки случай.

Големите български телевизии са се превърнали във филиали на „Червен кръст“ – готови са да обгрижат всеки, стига да каже някоя ярка глупост.

На десетия ден от Операцията в Украйна, българските зрители знаят за нея толкова, колкото и първия ден. Почти нищо.

Телевизиите не им предлагат новини, а пропаганда – при това, доста саката.

Кореспондентите им не са й помирисали „фронтовата линия“.

Главно разказват, вместо да показват.

В замяна на това ни предлагат смехотворни нововъведения: кореспондент, уж от мястото на събитието, приканва редактора си да съобщи от студиото последните новини.

На фона на снимка на ухилена репортерка чуваме разказа й, който трябва да ни разплаче.

Друга репортерка се включва от автобус, който извежда българи от Украйна – и толкова е приповдигната, сякаш Зеленски е превзел Кремъл.

Да го кажем направо: нашите телевизии, и не само те, са се превърнали във филиал на украинските информационни служби.

Досега  не видяхме и половин кадър, дори и размазан да е, от Донецк и Луганск.

Телевизионните водещи сякаш не са и чували за Петлюра и Бандера.

Те живеят с днешния пушек - той им насълзява очите, не виждат добре, но това няма значение за тях.

Отгоре на всичко, подценяват и публиката си, но тя не е като повечето от гостите им - не понася ушите й да бъдат проглушавани само от една камбанария.

Ако попитате някой по-простодушен депутат, как преценява поведението на телевизиите – той ще се огледа, ще провери, кой точно букет носи в момента – и едва тогава ще ви отговори.

През 2006 година известният британски историк Дейвид Ървинг бе осъден на три години затвор от Виенския окръжен съд – защото в две свои лекции пред австрийски студенти, изнесени през 1989 година, изразил съмнения в мащабите на Холокоста.

А в днешна Украйна почитат Симон Петлюра, един от отговорните за масовите еврейски погроми в края на Първата световна война,  и нацисткия колаборационист Степан Бандера.

При тях не става дума за съмнения – а за реални зверства.

Никой съд обаче не се занимава с пропаданията в някоя национална памет.

Неподражаемото подлизурство на политиците пред поредния Опекун фатално се отрази и на медиите – те се заразиха от тяхната невъздържаност и вече спокойно подриват собствената си достоверност…“.

Това е Кеворк Кеворкян, най-четеният и най-коментира анализатор в България. И то при положение, че на телевизиите им е забранено да го канят. Не че №1 е хукнал към телевизора, ама е хубаво нещата да се казват 1:1.

Това е част от последната дописка на Кеворкян (пълният текст може да видите в "Труд" или Фейсбук), най-свежото нещо в медиите през изминалите 24 часа, което заслужава да се гледа под лупа.

 

Другото не е толкова за четене, но пък си става за гледане. Нищо, че не е много автентично, експерти могат да посочат процентите силикон и фотошоп. Но пък защо и чалга певица да не се изкаже за войната в Украйна, след като ковид-броячи се преквалифицираха на военни анализатори!?

Андреа побърза да изрази възмущението си от кръвопролитията в Украйна и да изрази съчувствие към потърпевшите от руската инвазия. Само че го направи по доста спорен начин, констатира Fakti Bg.

“Аз съм Украйна. В най-тежките си времена Европа и светът са изправени отново пред грозното лице на войната. Кой ще спре това братоубийствено клане в Украйна. Хората не сме пешки в шахматна дъска на самозабравили се политици. Нито сме добитък, който е отглеждан, за да бъде смазан от бомби и танкове, когато му дойде времето. Ние не сме пионки, с които може да се забавлявате” , написа Андреа на български и английски език към кадри, за които позира полегнала, загърната само с украинското знаме.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I