ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ КМЕТА НИКОЛАЙ МЕЛЕМОВ ПО ПОВОД ТРЕТИ МАРТ - НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

  

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Трети март е денят на нашата Свобода след пет века османско владичество. Този ден за нас е ден на преклонение пред героите на освободителната война, пред българските опълченци, пред всички велики личности, възрожденски просветители и революционери, пред борците за българска църква и училища, пред хилядите знайни и незнайни българи, отдали живота си, за да я има България! С чувство на национална гордост си припомняме техните дела, оставили в героичните страници на българската история своя диря и са пример за всички българи. Отново се прекланяме пред саможертвата, героизма и себеотрицанието на загиналите по бойните полета на войната руснаци и румънци, финландци, украинци и белоруси, поляци и литовци, сърби и черногорци. За тях България бе последния дом и затова ги почитаме като свои герои. В тези съдбовни за Отечеството ни дни сред имената на българските опълченци, участвали в битките на Руско-турската война от 1877–1878 година, са и родопчаните: Вълчо Гайдаров от Момчиловци, Киряк Иван Кехайов от Соколовци, Стою Бобутанов, Иван Георгиев – Комитата и Никола Данков от Райково. Българското Освобождение не беше дочакано, то беше извоювано, изстрадано и превърнато в общонационално дело. В името на България нека да бъдем единни и сплотени, каквито са били българите в зората на възродената българска държава. 3-ти март за всички българи е ден на преклонение и вдъхновение!

ПОКЛОН ПРЕД ПАДНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА НА РОДИНАТА! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

  

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ВЕНЕРА АРЪЧКОВА ПО ПОВОД З МАРТ - НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Поздравявам Ви по случай Националния празник на република България.

Трети март, 1878 г. е първата от трите големи дати, заедно с 6 септември, 1885 г. и 22 септември, 1908 г., които бележат Освобождението, Съединението и Независимостта на България.

На този ден дадоха живота си хиляди българи – обикновени хора, хъшове в изгнание, хайдути, четници, революционери, за които Свободата на Отечеството винаги е била над всичко. Освобождението дойде със себеотрицанието и подвига на воѝните от много други националности и нашите храбри опълченци.

Днес, 144 години по-късно, прекланяйки се пред паметта на всички тези герои, нека помним, че жертвата им е била заради нас, за нашето свободно и достойно настояще.

На 3 март започна и завръщането на България сред суверенните европейски страни. Сплотяването около националните идеали помогна на българския народ в разстояние на трийсет години да се пребори и за Съединението, и за Независимостта си. Подвизите на героите, пожертвали живота си за свободата, себеотрицанието на строителите на съвременна България, предаността на предците ни към Родината са примерът и мерилото за обичта ни към нея и днес.

Сплотеността ни е нужна и сега, за да продължим достойното дело на нашите предци  и да оставим единна и силна България на нашите деца! Нека и с делата си да докажем, че сме силен народ - горд с миналото си и отговорен към бъдещето.

Честит  Национален празник!

 

 

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ЕМИЛ ХУМЧЕВ ПО ПОВОД 3 МАРТ-НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

Уважаеми жители на област Смолян,

На 3 март ние, българите, честваме своя Национален празник- Денят на Освобождението на България.

3 март е свещен ден на ново начало, на ускорения път за модернизация на България, на икономиката и най-вече на българската държавност.

Преди 144 години датата 3 март става синоним на святата дума Свобода, която векове наред е раждала будители, писали  със слово и меч  историята ни.

Затова нека на този ден се поклоним пред героите, дали живота си за  свободата, съхранили духовното ни богатство и запалили огъня на националното възраждане!

Нека всеки ден да защитаваме свободния си дух и воля и да бъдем горди българи!

Честит национален празник!

 

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ КМЕТА НА ОБЩИНА МАДАН ФАХРИ МОЛАЙСЕНОВ

 

Уважаеми жители и гости на община Мадан,

Приемете най – искрените ми поздравления по случай Националния празник на България – ТРЕТИ МАРТ!

Toвa e дeн зa пpaзнyвaнe, дeн зa пpeĸлoнeниe и дeн зa paзмиcъл, ĸoйтo oбoбщaвa цялa eднa eпoxa, изпълнeнa c тpaгизъм и гepoизъм .

144 гoдини ни дeлят oт oнзи Tpeти мapт, ĸoгaтo в Caн Cтeфaнo ce пoлaгaт пoдпиcитe, с ĸoитo Бългapия e нaчepтaнa oтнoвo нa cвeтoвнитe ĸapти ĸaтo caмocтoятeлнo ĸняжecтвo.

И днес с признателност нека почетем паметта на героите, нa вcичĸи бeзcмъpтни знaйни и нeзнaйни мъжe и жeни, дaли живoтa cи зa cвoбoдатa и независимостта на Отечеството ни!

Нека да останем верни на техните заветите - да бъдем единни, по-силни от всякога и да прегърнем нашето бъдеще, тук, в нашия град, в нашата България!

Честит празник!

 

 

  

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I