„Полицията си върши работата по закон. Няма унижени хора, няма изтекли кадри от пресцентъра на МВР. Има нормални полицейски действия и арест по законния ред. Разследването е за ощетяване на бюджета с 556 млн. лева“.

Това заяви в кулоарите на НС финансовият министър Асен Василев по повод ареста на бившия премиер Бойко Борисов. Василев намекна, че това е станало с участието на бившия му колега Владислав Горанов, който според съобщенията на МВР също е арестуван.

„Това е много хубава стъпка. Действа се по сигнала на Васил Божков и доклад на Агенция „Държавна финансова инспекция“ от миналото лято. Тя установи, че има вреда от 556 млн. лева заради бездействие на пряко ръководената от Владислав Горанов Комисия по хазарта. Тези данни бяха изпратени на българската прокуратура, която не предприе никакви действия да се защитят парите на данъкоплатците“, каза вицепремиерът.

Той добави, че за случая е информирана и европейската прокуратура.

Василев не даде подробности защо е бил разпитван премиерът. Добави, че се радва, че макар и късно има действия. Той коментира и гледната точка на ГЕРБ, че са извършени репресии.

„Репресия е когато студентите ги бият зад колоните на Народното събрание. Репресия е когато оковеш човек и пет часа го държиш с белезници на площада. Това е репресия. Снощи имаше ли такива кадри – нямаше, защото полицията си върши работата по закон“, каза Василев.

По думите му това не е акция за отклоняване на вниманието.

„Държавата не може да даде един пирон без подпис от Министерство на финансите, при нас няма заявления за даването на каквото и да било“, уточни още той по повод информацията, че с ареста на Борисов се цели да се отклони общественото внимание от предоставянето на оръжия от България на Украйна.

Асен Василев не изключи да има още арести на хора, участвали във властта, ако има доказателства за престъпления.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I