Солидни умения по история демонстрираха учениците от ПГИ „Карл Маркс“ в проведените в РИМ „Стою Шишков“ Игри на родолюбието. Те бяха посветени на Националния ни празник – 3 март. Според регламента на състезанието, учениците бяха разделени на два отбора – Комити и Четници. Първият включваше участници от 9 а клас, а вторият – от 8 б.

Преди да открие състезанието, директорът на музея Валя Василева поздрави състезателите и посочи, че независимо от споровете дали да се празнува  3-ти март, историята е такава, каквато е и без да я коментираме трябва да я знаем. Бъдещето се гради върху научените уроци от историята. Само като свободни и горди хора ще запазим светлия стремеж на нашите предци към развитие и просперитет на милото ни Отечество и ще научим и вас, че българите сме народ достоен и съзидателен, каза още пред учениците Василева. 

Целта на тези родолюбиви игри е учениците да обогатяват знанията си за видни български исторически личности, за значими събития в националната ни история, за културно-историческото наследство на Родопите и музейните богатства по емоционален и развлекателен начин.

След оспорвана надпревара и много емоции, победител стана отборът на Четниците,  а втори остана отборът на Комитите.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I