Жельо Михов

24smolian.com/Коментари

Малко са нещата по-гнусни от лицемерието. То е маската, която прикрива тежката форма на уродливост в човешката природа. Тумор, който разяжда отвътре, а изписан красиво отвън.

Лицемерието от десетилетия превръща демокрацията в тоталитарен строй.

Маската обаче падна с ковид истерията. Тогава почувствахте и, че който не се подчинява на всеобщото мнение ще бъде отритнат и обявен за безправен от „стадото“.

Наред са и останалите проявления…

Българско издателство обявило, че спира да печата руска литература. Заради конфликта в Украйна. Следваща крачка може би ще е направо да гори книгите по площадите, а? Нали помните кои са го правили.

„Искаш ли да победиш света, победи себе си“. Думите са на Фьодор Достоевски. Това БГ издателство повече няма да ги печата.

Фейсбук пък позволи на потребителите си в някои страни да призовават за насилие срещу Путин, политически лидери на Русия и руски войници в контекста на инвазията в Украйна. Репортери на „Ройтерс“ са видели имейлите, които, според агенцията, са временна промяна в политиката за реч на омразата в социалните мрежи на компанията…

Същата компания, която спира профили за една дума срещу гейпарадите…

По-гнусно от лицемерието е само доброволния слугинаж.

На снимката: В Третия райх

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I