24smolian.com/Политика/Коментари

„Бойко Борисов започва да излиза от шока от ареста. Той страда от високо кръвно, което беше критично заради липсата на грижи по време на ареста“, твърди Менко Менков, адвокат на бившия премиер. „Г-н Борисов е политик от световна класа и държавник със собствен стил“, акцентува защитникът по отношение на обитателя на най-коментирания дом в България, от който миналия четвъртък излезе с полицаи, и бивш министър-председател. Много политици са обещавали да арестуват Бойко Борисов, някои дори с тази заплаха си уредиха заплата при него. Само Кирил Петков изпълни обещанието си.

Но пък го отнася друг Бойко – министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

От часовете на излизане от ареста до този момент, всякакви „ози“-та и „ори“-та (от социолози, коментатори и прочие) пренасят през медиите до обществото волята на болния Бойко относно мразения Бойко.

Заговорило се сред управляващите, след акцията по задържането на Борисов, че министър Рашков трябва да бъде уволнен. Казва го един от „ози“-те, без да уточнява кой, кога, къде и как го е казал.

Социолог продължава темата: „Коалицията да се освободи от Рашков, за да не потъне заедно с него“. Сякаш току-що е пристигнал от Банкя и бърза да си каже думи, че да не забрави нещо.

Едно не може да се отрече. В парламента на власт е една „АнтиГерб“ коалиция, в медиите обаче все още властва друга. На обгрижващите имиджа на бившия министър-председател. Показателен е и фактът, към кого се насочва омразата им. Което пък издава страх. „Анализаторите“ тълкуват действията на Рашков като „буря за коалицията“. Пропускайки далеч по-страховит ураган, който вече помита и най-смелите надежди за бизнеса в Европа в постковидна ситуация. Това са много по-тревожни сигнали. Ток, газ, петрол, храни, цени. Общественото напрежение относно вземането на решения във връзка с конфликта Украйна-Русия. Морфичният резонанс предава сигнали, които към този момент не се улавят. Те могат да предизвикат истински катаклизъм.

Не Рашков може да потопи коалицията, други са факторите. МВР министърът може единствено да потопи остатъка от „политика от световна класа“.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I