Всички разпитани от разследващи полицаи по делото срещу Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, ще бъдат разпитани и от следовател. Това означава, че показания ще дават освен те, но и премиерът Кирил Петков,  чиито показания бяха първото действие по разследването срещу тримата, обявиха от пресцентъра на прокуратурата.

На разпит се очаква да бъдат призовани и вицепремиерът Асен Василев и вътрешният министър Бойко Рашков, за които също стана ясно, че са били в течение на делото.

Във връзка с твърденията на разследвания за 19 престъпления Васил Божков, че е бил изнудван от Борисов, Горанов и Арнаудова, на разпит ще бъдат призовани и служители в негово дружество.

От съобщението на държавното обвинение не става ясно дали показания ще дава и намиращият се в Дубай от две години Васил Божков заради твърденията му за изнудване, в резултат на които Борисов, Горанов и Арнаудова бяха арестувани за 24 часа миналата седмица.

Следователи от Софийската градска прокуратура ще повторят както разпитите, така и други процесуално-следствени действия, извършени от МВР, защото според държавното обвинение, те са извършени от некомпетентен орган.

От прокуратурата уточняват, че ако в хода на разследването се съберат достатъчно доказателства за виновността на определено лице или лица, ще бъдат повдигнати и обвинения.

24smolian.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I