Не трябваше да сме в НАТО и ЕС. Не защото тези организации не са това, което са, а защото ние не сме подходящи. Получи се така: от всички страни в Източна и Югоизточна Европа единствено България, след падането на Берлинската стена, избра постсъветския, мафиотско-олигархичен модел на развитие.

Някак прикрихме това и заблудихме Запада. Заблудихме дори себе си, че сме част от Европа от столетия. Реалността е, че сме ориент с елементи на византийско-османска култура, като и двата елемента продължават да воюват помежду си и до днес. Имаме светли проблясъци в областта на изкуството, имаме дори някои национални добродетели. Но нямаме критерии за възход и дъно, за предателство и лична изгода.

Сюжетът „Олио“. Стотици хора на унизителни опашки: нерви, крясъци, хаос. Човек умря там, в битката за бутилка мазнина, във войната за оцеляване!

Част от дописка на един бивш агент на Държавна сигурност. Впрочем, доносник, на същата.

Идеята на материала е, че ако се подкрепя Путин, щяло да има война за олиото.

Битки за хлъзгавината има само в промитите и обременени мозъци. Тъпоумното „Ще воювам за олио“ е плод на 30-годишното промиване на мозъци. Може би Путин е отговорен за криминалната приватизация. Може би Путин е отговорен за пълните чекмеджета в бардака на един бивш министър-председател. Може би и Путин е виновен за „енергонезависимостта на България“. Нямаме втори АЕЦ, а старият е просто стар. Нямаме тръба за газ, която да ни носи половин милиард приходи годишно. Нямаме нищо…

Но пък имаме „Америка за България“, Джордж Сорос и тем подобни привърженици на „розовата фланелка“ в училищата и гейпарадите.

Имаме грантове за издръжка, нали господин Агент?

Имаме разбито образование, разбита инфраструктура, всякакви секти, за които сигурно пак Путин е виновен. Имаме загинали войници заради чужди войни и интереси. Пак Путин е виновен.

С влизането ни в ЕС два милиона българи избягаха, други пък започнаха да пълнят чекмеджетата. Инфраструктурата ни е на ниво Зимбабве. Пак Путин е виновен.

Знаете ли, господин Агент, как се издържа един достоен човек в тази държавица на грантове?

Нямате си и на представа.

Жельо МИХОВ

24smolian.com/Мнения

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I