24smolian.com/Коментари

Народ, който е обезглавен. Подхлъзнал се на разлято олио от счупена бутилка.

Отстъплението от духовните потребности, от вярата, от истината, причинаха екзекуцията. Доброволна.

„Не вярвате в Бог, нали?“, пита Дяволът под име проф. Воланд свой събеседник в парка, който пък му обяснява, че ще присъства на профсъюзно събрание довечера.

Не, няма да присъства, му казва Дяволът. Защото Анушка е купила вече олиото и го носи по улицата, обаче ще изпусне бутилката и тя ще се счупи. По-късно невярващият ще мине от там и ще се подхлъзне, падайки на релсите на трамвая, който ще мине отгоре му и ще го обезглави…

„Майсторът и Маргарита“ от майстора на словото Михаил Булгаков.

Скоро ще бъде забранен. Защото е „гаден руснак“. Както и Сталин го е забранил и прави живота му черен. Но „Майсторът“ пребъдва във времето.

За невярващите ще остане разлятото олио.

Има неща, за които човек заслужава да се бори. Едно от тях е истината. Тя освобождава. Истината е за смелите, не за промитите мозъци.

Денонощно върви едно облъчване от говорещи глави, празни в болшинството от случаите.

Облъчване на стадото, за което олиото е по-важно от въздуха.

„Робите слепи в робската страна“, в която истината е „наша“, а не „ваша“.

Пълната деградация, при която подхлъзването и краят са въпрос на време.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I