24smolian.com/Общество

Арестуваха бившия премиер Бойко Борисов тази вечер!

Мащабна операция на "Главна дирекция 'Национална полиция" (ГДНП) по 120 случая на злоупотреби с евросредства се провежда в момента, съобщава Българската национална телевизия. Извършват се обиски на различни адреси.

Задържани са бившият премиер Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов, бившата шефка на бюджетната комисия Менда Стоянова и бившата шефка на правителствената информационна служба Севдалина Арнаудова, отбелязва медията. Срещу 4-мата имаше шокиращи разкрития от бизнесмена Васил Божков.

Това се случва в деня, в който в София важни срещи проведе европейският главен прокурор Лаура Кьовеши. Тя даде отлична оценка на работата на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

„Няма никой над закона", написа премиерът Кирил Петков във фейсбук преди минути.

„От МВР твърдят, че лидерът на ГЕРБ е задържан, но информацията категорично не отговаря на истината“, гласи пък коментарът на националния координатор на ГЕРБ Никола Николов.

В момента се обискира къщата на Борисов в Банкя, както и домовете на други лица, свързани с бившия премиер. Проверките са "по неотложност".

Акцията в дома на Борисов е започната към 20.00 часа. Отпред са се събрали активисти на МГЕРБ, бивши министри и настоящи депутати от ГЕРБ. Тук е и Цвета Караянчева, бивш председател на парламента.

Васил Божков пък написа на стената си във Фейсбук: „2 години Гешев правеше всичко възможно да отърве съратниците си, след като дадох неоспорими доказателства за най-големият рекет в историята на България .

След сигнала ми и показанията пред Европейската прокуратура от последния месец, днес най-накрая арестуваха Бойко Борисов, Владислав Горанов и Менда Стоянова. Истината винаги излиза наяве“.

Адвокатът на Борисов - Менко Менков, обяви, че е извършен обиск, но нищо не е иззето. Образувано е досъдебно производство.

Бившият премиер бе изведен от дома си и отведен в Главна дирекция на полицията малко след 22.00 часа, ще бъде задържан за поне 24 часа.

Снимката на задържания Борисов е на Булфото





Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I