24smolian.com/Коментари

Делегация от САЩ, водена от министъра на отбраната, пристигна в България, за да огледа колонията. Извинете, грешка, територията. Министерски съвет отменя свое заседание, за да посрещне „високите гости“.

Целта на визитата е ясна от дни. Държави от Източна Европа, разполагащи с руско оръжие, да го изпратят на Украйна, защото тамошните не можели да боравят с друго.

От нас се иска да подарим далекобойните ракетни комплекси С-300, които служат за отбрана на столицата. Както и други.

Страшното е, че всите политически лидери радостно кукуригат как са готови да помогнат.

Да вземеш страна във военен конфликт, въоръжавайки я, означава, че неофициално обявяваш война на другата.

Да оголиш собствената си отбрана в полза на друг народ пък граничи с национално предателство.

Това е голата истина. Затова, ако ще даваме утре, то в същото това утре трябва да сме получили още по-надеждна отбранителна система. Защото в мига, в който тръгнем да въоръжаваме армията на Зеленски, Путин ще ни приема като враг.

„Не можем да си позволим да даваме никаква военна помощ, трябва да искаме такава“, заяви в ефира на „Здравей, България” бившият военен министър Ангел Найденов. По думите му страната ни не бива да се отказва от толкова значими отбранителни способности.

„Американският министър на отбраната Лойд Остин ще посети страни, които имаме по- колебливо отношение във връзка с мерките, които трябва да се предприемат за усилване на колективната отбрана. Със сигурност при посещението му у нас ще стане дума България да осигури помощ на Украйна с въоръжение, в това число и с комплексите, с които разполагаме за противовъздушна и противоракетна отбрана. Ще стане дума и за разполагането на сухопътни компоненти на наша територия”, обясни той.

Найденов добави, че една от системите, с които България разполага може да следи и поразява шест цели едновременно със сила на 12 ракети. „Това е система, която е най-мощното въоръжение, което притежаваме в момента”, добави той.

Той беше категоричен, че страната ни трябва да поиска всичко, което съюзниците ни в НАТО предвиждат по отношение на отбраната.

„Оръжейни системи, усилен еър полисинг. След еър полисинга минаваме в следващата мисия по отношение ма ВВС. Тази за отбраната. Не се движим обаче в синхрон с общите отбранителни планове, вероятно и това е една от причините за посещението на Лойд у нас”, коментира още Ангел Найденов.

Според него излизане на конфликта извън територията на Украйна би означавало въвличането на НАТО и прекрачване на прага на Трета световна война.

На снимката: Много български политици продължават да възприемат случващото се като местене на момчешки играчки. Снимка: pixabay.com

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I