24smolian.com/Общество

Областният управител Емил Хумчев проведе  работна среща с представителите на заинтересованите страни по реализацията на проекта за втория етап на Водния цикъл в Смолян. Целта бе да се проследи на какъв етап е изпълнението и да се предприемат мерки за довършване на неасфалтираните улици, съгласно договорните условия на  „Червената книга“ по Фидик.

„Това е поредната среща, която правим във връзка с този проект, за да обединим максимално усилията, за да се довърши този проект в рамките на срока, който изтича в края на годината. На предишната среща беше отчетено, че има доста забавяне в сроковете по изпълнението на различните дейности. Тогава заявих, че ние като институция ще направим всички необходимо, имаше и разбирането от Община Смолян. След тази среща се предприеха редица мерки, включително и решение на общински съвет. Трябва да обединим усилия и да направим всичко възможно проектът да се довърши“, каза пред присъстващите областният управител Емил Хумчев.

Темпа на възстановяване на настилките  е незадоволителен, посочи директорът на ВиК –Смолян инж. Георги Василев.

„Имаме 14 броя улици с невъзстановени  настилки, някои от тях са от февруари 2021 г. Гражданите постоянно отправят жалби до нас като възложител по проекта и ние не можем да се мотивираме защо сме допуснали това. Предстои гражданско неподчинение. С писмо до инженера от 8 април 2022г. констатирахме, че работната програма не съответства на действителния напредък и трябва нова работна програма със срокове за възстановяване на настилки, които трябва да бъдат завършени в края на месец юни. Списъкът с улиците е изпратен, като приоритетно трябва да се асфалтират най-старо разкопаните. Те са групирани главно в „Нов център“, „Стар център“ и „Каптажа“, обясни инж. Василев.

На срещата стана ясно, че след празниците, от фирмата изпълнител ДЗЗД „Пашмакли“ ще започнат подготовката за  възстановяване на асфалтовата настилка на част от разкопаните улици. Към момента изпълнението на канализацията е 72% , а на  водопроводната мрежа е 98,7%. Останал е един клон с дължина 70 м от водопроводната мрежа, който трябва да се изгради. Възстановяването на настилките към момента е наоколо  43%, посочи представителят на дружеството.

На срещата бе обсъден и старта на „Жълтата книга“ по Фидик и проблемите около администрирането и възможностите за реализация на колектора на Смолян.

Намерението на ръководството на Областна администрация е срещите във връзка с изпълнението водния проект да бъдат провеждани всеки месец, за да  може и гражданите да бъдат информирани за работния процес.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I