Ръстът на храните за една година е 33 процента, а ръстът на доходите е наполовина. Това каза по БТВ икономистът и бивш депутат от Смолян Мика Зайкова.

„При средна работна заплата се оказва, че за едно семейство с едно дете и двама работещи, ще трябва да си допълват бюджета със 115 лева, а не с 66 лева, както се твърди. Не стигат двете брутни средни работни заплати. За семейство с трима души и едно дете трябват 2945 лева“, изчислява Зайкова.

„И да спре войната, светът е разделен на две. Ресурсите са оттатък желязната завеса. Ембаргото в САЩ е от 22 април. До 22 април те трупат запаси. А карат Европа да спре веднага. Ние в Европа решихме, че няма да се занимаваме със земеделие, които продукти можем да си ги купим от други страни. И светът се раздели. Украйна и Русия снабдяват с хляб света. Горивата са в Русия. Ние ще страдаме от неправилна политика.

В момента агнешкото месо струва 27 лева. Ще си купиш два килограма сурово месо и един козунак. Това е за 70 лева, които дават на пенсионерите. Един козунак струва между 11 и 13 лева на фурната. Ще ти останат три лева да отидеш на черква и да си платиш свещички. Мерки на правителството са проинфлационни. Ти даваш пари без смисъл. Тези пари трябва да се изработят. А БВП ще е  два процента за тази година. Това означава, че не могат да се вдигнат и спечелят заплати по редовния начин. Но бюджетът не е бездънен“, посочва още Мика Зайкова.

24smolian.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I