24smolian.com/Коментари

Чиновникът е този особен екземпляр, който като кихне и опръска по тила някой висшестоящ, сън не го хваща в чудене как да се подмаже и извини, че да не му изстине поста (по Чехов). Чиновникът трепери много за поста си, готов е на всичко за запазването му. Подмазвачеството е развил до съвършенство. Трапезата е неговият олтар, пред който се кланя по три пъти на ден. Постът е само при влизане в подходящия списък или пък листа.

В този ред на мисли, бюрокрацията на „кривите банани“ нахендри в европарламента един куп всякакви нискоразрядни, както народът ги нарича, хрантутници на евроиздръжка. Болшинството от тях скъпоплатени анонимници.

Един такъв, който цял живот е бил я председател, я зам.-председател на нещо си, покачил се на гърба на Бойко Борисов, че се озовал в ЕП. Та експертизата на въпросния АлЙо прекрачи границите на родината ни и достигна дори до решаването на планетарни проблеми. Понеже българските се изчерпаха.

АлЙо рекъл: „Време е Япония и нейната славна армия да нахлуе в Русия и отцепи руска територия. Време е и да си върне Курилските острови… Ние, българите, които някога са ни наричали "японците на Балканите", със сигурност ще подкрепим една такава японска "специална операция". Но защо ще я подкрепим? Защото почти във всеки български дом има нещо японско. И защото е по-добре да имаш японски автомобил, вместо руска "Лада" или японски телевизор вместо руска водка. А за сушито и сашимото да не говорим. Младите днес, а и не само те, си падат по тия японски вкусотии и изобщо не поглеждат към руските пирожки, а руският хайвер не им е по джоба...“

И защото не е по джоба на бедния нашенец руския хайвер, евродепутатът по случайност, решил да прати японската армия срещу Русия. Защото след това сушита и японски телевизори на корем за изтерзания нашенец. Не е ли тъй? Подкрепата на „специалната операция“ минава задължително през търбуха на депутата.

Някои хора оправдават бюрократичното си съществуване на вечна държавна издръжка с планетарни глупости. Хора, изчерпани от съдържание, които отдавна са забравили жалките мекици по селата на евроатлантическите бабички. Които дори се гнусят да стъпят в калта из баира, за да видят живота на същите тези одрипани същества, бичувани от 32 години философии на чиновници на държавна хранилка. Ама последните пращат чужди армии в чужда държава. Найс, а?

Това е, което имаме като евробрюкселски интелект. Хубавото е, че той е със срок на годност от пет години. После започва постенето и разюзданото целуване на задници за вкарване в поредната листа, че да се осребри и хайверът, и сушито.

Мекиците да си ги ядат одрипаните бабички.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I