Нико Ников,

24smolian.com/Коментари

 

Не харесвах Тръмп.

Когато казвах, че Байдън ще спечели, опонентите ми намираха солидни аргументи колко пагубно за САЩ и Америка може да бъде властването на този човек.

Измъквах се с оптимизъм: Споко, няма да е Байдън,  няма да мине и година и вицепрезидентът Камала Харис ще бъде господарят на света.

Уви, прогнозата ми засега е скръбна като врачуванията на математика Витанов за разпространението на коронавируса. Той поне в рамките на 3-4 дни изрича или изписва всичките възможни варианти и накрая се пъчи, че познал.

При мен положението е „само Камала Харис“.

Днес съм убеден, че Камала Харис вече да е пратила Зеленски да преговаря с Путин. При Байдън това скоро не се очертава.

 

 *

„Светът няма да преживее това още три години – време е Байдън да се пенсионира след Брус Уилис“, смята известен анализатор на The Washington Times, цитиран от „Труд“. Вижте пълния текст:

Семейството на Джо Байдън трябва да вземе пример от семейството на актьора Брус Уилис и да изпрати своя изтъкнат патриарх на заслужена почивка, казва колумнистът на The Washington Times Чарлз Хърт. Според журналиста, подобно на Уилис, Байдън преживява явен умствен упадък – само небрежните му изказвания, които прави все по-често, непрекъснато се превръщат в бедствия на световната сцена, съобщава RT.

За разлика от американския президент Джо Байдън, актьорът Брус Уилис се хвали, че семейството му „се грижи за неговото достойнство и за професията, на която е посветил живота си“, пише колумнистът на The Washington Times Чарлз Хърт.

Както отбелязва журналистът, тази седмица любящото семейство на г-н Уилис (включително актрисата Деми Мур, бившата му съпруга) обяви, че актьорът прекратява кариерата си поради диагноза афазия, разстройство, което унищожава способността на човек на неврологично ниво да облича мислите си с думи.  „Той започна да има психически проблеми“, цитира Хърт коментар от източник, близък до Уилис. „И всички те знаеха за тези проблеми на Брус.“

Физически актьорът се чувства доста добре и явно обича работата си - въпреки факта, че Уилис "преживява ясен и неизбежен неврологичен проблем от много години", само през последната година са излезли осем филма с негово участие, пише авторът . И все пак, както подчертава журналистът, напоследък филмовите продуценти, които искат да се възползват от забележителния талант на звезда, все по-често трябва да прибягват до различни трикове, за да гарантират, че той може да работи: например започнаха да му казват реплики през специална слушалка, за да получи актьорът колкото се може повече екранно време, да използват максимално двойници, а снимките често се преместват по-близо до дома му. „Ставаше все по-трудно да го снимам“, каза източник, близък до Уилис. "Стана много очевидно, че му е трудно".

„Напомня ли ви за нещо?“, пита Хърт читателите с ирония.

„Сега си представете за секунда какво би се случило, ако г-н Уилис беше заобиколен от дълбоко дисфункционално семейство, водено само от алчност и жажда за власт и което не се интересуваше от самия Уилис, или неговата прославена кариера, или каквото и да е от най-великия актьор в историята, гален от вниманието на феновете, продължава журналистът. - Разбира се, такива роднини щяха да го ограбят до кожата. Щяха да го оставят сам, докато той се скита неловко напред-назад по сцената, движейки се по посока на ярката светлина. Той би се сринал от гневните тиради на публиката и би се срамувал пред целия свят, а те щяха да стоят настрани и да броят парите. Това също ви напомня за нещо, нали?".

Според Хърт Джо Байдън – който е наричан от членовете на семейството „Шефа“, защото „получава гарантирани десет процента дял от всички незаконни печалби“ – просто е заобиколен от семейство, което не се интересува нито от него, нито от достойнството му, нито от това какво ще остави след половин век на държавна служба във Вашингтон.

Разбира се, кариерата на Байдън прави много бледо впечатление - според някои доклади дори Барак Обама, при когото сегашният държавен глава беше вицепрезидент, каза за подопечния си: „Способността му да цепи дърва за огрев определено не може да бъде подценена“, пише журналистът на The Washington . И все пак, нито един човек не заслужава „унизителното шоу“, което Байдън показва на всички от година и половина – и особено през последните няколко седмици, докато в Европа се разгръщат „най-мащабните военни действия през последните 70 години“ , убеден е журналистът.

Отивайки неотдавна в Полша, Байдън заяви на среща с американските военнослужещи, че ще ги изпратят в Украйна, а Конституцията на САЩ, за която те са готови да дадат живота си, нарече „баналност“. След това той изрази съжаление за миграционната криза на полската граница, провокирана от украинските събития, и я сравни с миграционната криза на американската граница, която той самият вече беше провокирал. И тогава президентът заплаши да използва химическо оръжие срещу Русия, а също така се изказа в полза на „смяна на режима“ в Москва, като по този начин изостави един от отдавна установените принципи на американската външна политика – и двете тези невнимателни изявления бяха незабавно използвани от „ руска пропаганда“, изброява Хърт.

Както пише авторът, ако дипломатическото кредо на президента Теодор Рузвелт беше фразата „говорете тихо, но дръжте голяма тояга в ръцете си“, то това на Байдън, очевидно, звучи „говори неразбираемо  и забравяй да си обуеш панталоните“. Тази катастрофа на световната сцена е още по-забележителна, защото Байдън има 50 години опит във външната политика, но всъщност Вашингтон е единственото място на Земята, където „колкото повече опит придобива човек, толкова по-тъп става “, смята колумнистът на The Washington Times.

Единственото нещо, на което избирателите се надяваха, когато Байдън спечели изборите през 2020 г., беше, че той ще спре да туитва и ще сложи край на хаоса, но малко повече от година по-късно президентът не само доведе този хаос до нивото, което неговите предшественици в администрацията на Тръмп никога не са мечтали, но и принуждава екипа на Белия дом да публикува шокиращи нови туитове на всеки шест минути в опит да елиминира бедствията, които Байдън създава всеки път, когато си отвори устата, обобщава Хърт. „Ако семейството на г-н Байдън наистина се вълнува какво ще остави той след себе си и състоянието на страната като цяло, то ще се намеси в ситуацията и ще го изпрати далеч от сцената, за да се пенсионира, заключава журналистът. „Америка няма да преживее това още три години – нито целият свят“.

Снимка: pixabay.com

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I