24smolian.com/Общество

Ден на отворените врати се проведе в Дирекция "Бюро по труда" в Смолян, а поводът бе 32 – годишнината от създаването на Агенцията по заетост. В мероприятието участваха областният управител на Смолян Емил Хумчев, представители на работодателите, между които бяха и предприятията „Амер Спорт“ – Чепеларе, „Арексим” АД и „Гамакабел“ – Смолян, образователните институции, Община Смолян, лица търсещи активно работа и др.

Домакинът на срещата, в лицето на директора "Бюро по труда" в Смолян Рабие Кьосева, запозна участниците с дейността на службата, като направи кратък анализ на ситуацията на пазара на труда и нивата на безработица през последните две години. Тя обърна и специално внимание на новото предизвикателство, а именно настанилите се в региона бягащи от войната украинци.

„Свързали сме се с всички настанени на територията, за която отговоря нашата Дирекция, а именно в общините Смолян, Рудозем, Баните и Чепеларе. От близо 78 жители на Украйна, 12 вече са наети на работа, което като процент, спрямо този в страната стоим на едно добро място“, подчерта Кьосева.

Дирекция "Бюро по труда" в Смолян гарантира, че те ще бъдат добър посредник между работодателите, безработните лица и учебните заведения, като идеята е да се обучават кадри, които са нужни на бизнеса и да се запълни нишата на търсене на квалифицирана работна ръка.

Специално внимание бе отделено и на антикризисните мерки, с които държавата подпомага бизнеса.

Областният управител на Смолян  Емил Хумчев заяви, че ежедневно ръководството на държавата работи в посока на намаляване на безработицата, в повишаване на квалификацията на хората, както и в помощ на бизнеса, за да могат да преодолеят по-лесно предизвикателствата на кризите.

Хумчев и Кьосева наградиха изявените ученици от  СУ „Отец Паисий“ – Смолян, взели участие в детския конкурс за рисунка „Моята мечтана професия“, организиран по повод 32 години от създаването на Агенция по заетост.

Директорът на Дирекция "Бюро по труда" в Смолян заяви, че подобни срещи ще се превърнат в традиция и всеки заинтересован човек или предприемач, може да разчита на съдействие от тяхна страна.

Домакините на мероприятието получиха поздравления и цветя за своя празник.

 

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Съкращават работници по взаимно съгласие, което не е взаимно и назначават украинци за да се възползват от помощта.В България да си българин означава да си никой!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I