24smolian.com/Общество

Дерматологът д-р Румяна Иванова от Смолян ще вземе участие в националната кампанията „Евромеланома 2022”. Инициативата се организира за 16-и пореден път от Българското дерматологично дружество и партньори, и включва безплатни прегледи за рак на кожата на 18 май 2022 г. За Смолян прегледите ще се състоят от 9:00 до 14:00 ч. в кабинета на д-р Иванова в ДКЦ – Смолян (бул. „България“ №2, сградата на МБАЛ „Братан Шукеров“, Поликлиника, ет. 3). Необходимо е предварително записване на тел.: 0898 479661.

Кампания „Евромеланома 2022” преминава под мотото: „РИСК ОТ РАК НА КОЖАТА: НЕ СА ВАЖНИ ГОДИНИТЕ, А UV – ДОЗАТА“. Акцентът е върху връзката между кумулативната доза ултравиолетова светлина, която всеки човек е натрупал, и неговия индивидуален риск от развитие на рак на кожата. Основните послания на кампанията са:

-ВАЖНО е всеки да познава собствения си риск от развитие на рак на кожата

-ВАЖНО е да се познават основните рискови фактори: работа или хоби на открито, използване на солариуми, излагане на слънце за придобиване на тен

-Допълнителни РИСКОВИ ФАКТОРИ са: мъжки пол, напреднала възраст, светъл тип кожа, слънчево изгаряне по време на детството/юношеството, неизползване на слънцезащита, ваканции в слънчеви дестинации, близък със залокачествен меланом на кожата, вече установен рак на кожата, наличие на белези на слънчева увреда по кожата.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I