24smolian.com/Общество

Над 180 жени се прегледаха за рак на гърдата и за заболявания на щитовидната жлеза в организираните прегледи от РЗИ и Ротари клуб – Смолян, които са част от инициативите за отбелязване на 70-та годишнина на здравната инспекция. Ехографските изследвания са  извършени от д-р Емилия Минчева и д-р Гинка Проданова, специалисти по образна диагностика от гр. София.

Прегледани са предварително записаните 183 жени на възраст от 19 до 75 год. При 108 от тях не са открити патологични  промени на млечните жлези, а при 34 щитовидната жлеза е в норма. При останалите са регистрирани различни  изменения, без злокачествени образувания.

Според специалистите  профилактичните прегледи снижават рязко риска от развитие на заболяване.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I