24smolian.com/Общество

„Възможно е да има увеличение на цената на хляба с 25%. Нашата работа е да направим така, че цената на кризата да не е твърде висока за българина”, обяви в сутрешния блок на Нова тв зам.-министърът на земеделието и храните Иван Христанов.

По думите му тази година се очаква по-добра реколта на пшеница, царевица и череша от миналата година: „Каква точно обаче ще бъде цената на хляба, зависи от политиката на правителството в следващите месеци, както и от това какъв ще бъде натискът от страна на пазара“.

Според зам.-министъра е възможно да има поскъпване и на цените на плодовете и зеленчуците, но не се очаква то да е драстично: „На пазара се създава доста шум. По Великден и Гергьовден имаше истерия за вносно агнешко. Всъщност имаше много малко внос и българските производители успяха да реализират продажби”.

„Наблюдаваме вноса постоянно. От средата на март вече имаме нормализиране на цените на основните зеленчуци – домати, краставици, зеле. В определени седмици дори цените са по-ниски от миналата година по това време. Това обаче повдига въпроса защо на щанда те са на цените от февруари”, каза още Иван Христанов.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I