24smolian.com/Коментари

Ако днес имало избори, ГЕРБ ще вземат 23% от гласовете, ПП 21 на сто. БСП и ДПС са на кантар, с почти равни 11 и нещо процента, новата партия на Стефан Янев пък получавала 7,6 на сто, изпреварвайки ДБ и ИТН. Общо 8 партии щели да влязат в парламента.

Най-новото проучване на един от центровете за анализи.

И продължава: рейтингът на Румен Радев паднал до 49,3% заради позициите му за войната в Украйна, недоверието към правителството е 69%, а към парламента 77,2 на сто. 65% от запитаните прогнозират предсрочни избори, 35 на сто от тях-до края на годината.

Доколко може да се вярва на социолозите у дома, всеки може сам да си направи извода. Друго е интересно. При такъв огромен процент недоверие, как така първите две места са за ГЕРБ и ПП? Видимо темата „Украйна“ срива доверие, а 80 на сто от обществото бе за неутралитет в конфликта (по думите на самия премиер). В същото време за военна помощ (както и да го бяха формулирали) гласуваха 6 от 7-те партии в парламента. В проучването намирисва на „Пак ще е що-годе същото, по-добре да няма избори“. В изследването някъде потулен остана резултатът на „Възраждане“. При такова неодобрение, как ги разпределиха тези проценти при евентуален вот?!

Просто логични въпроси.

Впрочем, всички институции сривали рейтинга си, посочват от центъра за анализи. Висок оставал единствено на Българската православна църква. Ами, ако поповете направят партия?

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I