24smolian.com/Общество

За поредна година Община Смолян бе домакин на инициативата „Мениджър за един ден”. Ученици от ПГИ „Карл Маркс”, СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ и СПГТС „Н.Й.Вапцаровуправляваха за един ден общинската администрация. Тийнейджърите заеха ключови постове - на кмет, заместник кмет, председател на Общинския съвет, гл.архитект, директори на дирекции. Кметът Николай Мелемов посрещна учениците. „Общината е отворена към младите хора и вие сте приоритет в управлението ни. Ще ни бъдете полезни с инициативи в сферата на младежките дейности.Не се притеснявайте да питате. Обществената работа е наистина сложна, но ви пожелавам в бъдеще като се реализирате да работите това, което ви е интересно”, посочи кметът.

След това на горещия кметски стол седна Иван Стефанов, ученик от 10б клас в ПГИ „Карл Маркс“- Смолян. Той пое огърлицата на властта от Мелемов, който го въведе в кметските дела – приема на граждани, строителството и разбира се текущите ангажименти.

Борислава Ничева  от 11б клас в ПГИ „Карл Маркс“  се зае с ангажиментите на заместник кмета Марин Захариев.


Анастасия Тихомирова – 11б клас  от  ПГИ „Карл Маркс“-Смолян се зае с нелеките задачи в сферата на строителството на  зам.-кмета инж.Мариана Цекова

Мартин Цървуланов – 9 клас  от  СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ - Смолян пое поста председател на Общинския съвет от Венера Аръчкова.

Георги Петков – 9 б клас от СГПТС  „Н.Й.Вапцаров“ зае поста на  гл.архитект  Борислав Димитров.

Стилян Драгнев – 10 клас  от  СПГТС „Н.Й.Вапцаров“ – Смолян пое  функциите на дирекцията по Устройство на територията от инж.Йордан Щонов.

Виргиния Овчарова – 8 б клас, зае позицията директор на дирекция „СИОССГ“ и пое  задълженията на гл.инженер Елена Кейкиева.

Преди да заемат длъжностите си тийнейджърите споделиха, че са развълнувани от възможността да се потопят в атмосферата на възрастните, преживявайки един реален работен ден и да усетят какво е да си на ръководна длъжност.

Мениджър за един ден” е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тази година изданието е  юбилейно, защото навършва 20 години и се провежда под мотото „Силата на един екип“.  

Инициативата се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят. В нея винаги се включват както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот. Целта е да се подготвят младите хора за успешното им реализиране на все по-конкурентния пазар на труда и превръщането им във финансово грамотни и социално отговорни бизнес лидери.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I