24smolian.com/Общество

Отказаха свобода на родопчанин, опитал да заколи приятел

„След употреба на алкохол той става агресивна личност. Опасен е и за близките си, тормози ги, прави скандали и с тях, т.е. това е едно лице със завишена степен на обществена опасност…“.

Така бе обрисуван пред съда родопчанин, намиращ се от месеци в ареста. Поредният опит да бъде променена мярката му за неотклонение, бе безуспешен. Апелативният съд в Пловдив остави зад решетките мъжа от Смолян, обвинен в опит за убийство.

Припомняме, че той бе задържан през март след пиянски скандал в жилище в областния град.

Мъжът отишъл на гости на свой приятел. След като се почерпили солидно с алкохол, той е направил опит да причини смъртта на домакина, чрез нанасяне на удар с нож в областта на шията, довело до причиняване на прободна рана в областта на сънната артерия.

Той е осъждан пет пъти досега, а пострадалият – седем пъти. Познавали се от затвора. На 6 март се скарали след като се почерпили и гостът обвинил домакина си, че последния път е влязъл в затвора заради него. За да си отмъсти го нападнал с нож.

„Петте му осъждания са за управление на МПС след употреба на алкохол. Няма нито едно от тях за престъпление против личността. Подзащитният ми живее на село с майка си, която е на 85 години и с леля му, която е на 83 г. И за двете няма друг мъж, който да им помага за решаване на житейските проблеми. Единствената опора и за двете е той, бяха мотивите на адвоката на опасния след пиене родопчанин, с които поиска по-лека мярка за неотклонение.

Съдът обаче прецени, че мъжът е агресивен, а поредното дело, което предстои срещу него, е за опит за убийство, и отхвърли искането. Решението е окончателно.

„Така стана, защото нямаше кой да ме издържа и отидох в София да работя. Хванаха ме през последния месец и ми дадоха пробация. За един месец ми дадоха два месеца и половина наказание“, пък изрече в съда задържаният.


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I