24smolian.com/Политика

Ако партия „Продължаваме промяната“ (ПП) получи подкрепата на партньорите си за законодателни промени, то на местните избори през 2023-та в област Смолян няма да се гласува за 10 общински кметове, а за по-малко, като в същото време кандидатите ще бъдат ограничени от поправката „кмет - само 2 мандата“.

Това е новината от срещата с граждани и журналисти в Смолян на двама народни представители и един премиерски съветник.

Само 2 мандата за кметове и общински съветници и редуциране на общините до 165, при сегашните 264. Това е виждането на ПП за общинската реформа. „Този законопроект го обсъждаме на коалиционно ниво. Надяваме се коалиционните ни партньори да ни подкрепят“, заяви Настимир Ананиев, председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление. С него в Родопите бяха хасковският депутат Лозко Лозев и премиерският съветник Димитър Илиев.

"Окрупняването на общините е всъщност за повдигане на административния капацитет и също така е свързано с факта, че, за съжаление, и населението намалява – знаете, че имаме официално преброяване, което ще излезе като информация през октомври месец, и на база на него, и на база анализ на финансовите обстоятелства във всяка една община, също така общините, където Общината е най-големият работодател, за мен са неработещи общини", заяви първо в Кърджали, а после и в Смолян Настимир Ананиев.

Той отбеляза, че трябва да се търси вариант, при който да има сливане на общини с цел подобряване стандарта на живот на гражданите в тези общини и с друга цел - да вървим към децентрализация.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I