24smolian.com/Общество

С Почетен караул пред паметника на Христо Ботев на пл.”Свобода” на Стария център в Смолян, тържествено бе отбелязан 2 юни и 146 години от гибелта на великия революционер и на загиналите за свободата и независимостта на България.

Официални гости на тържеството бяха областният управител на Смолян Емил Хумчев, заместникът му Явор Руженов, председателят на Общинския съвет Ангел Безергянов, секретарят на Община Смолян Момчил Николов, директори на държавни институции, общински съветници.

В програмата участваха военнослужещи от 101-ви алпийски полк, Общинският духов оркестър, ІІІ-ти ученически гвардейски отряд при ЕГ „Иван Вазов“-Смолян, хор при читалище „Христо Ботев-1871“-Смолян.

Слово за безсмъртния поет, публицист, журналист и революционер, произнесе инж. Милка Матушева, директор на Държавен архив-Смолян. В изпълнение на актьорът Румен Бечев, звучаха безсмъртните Ботеви стихове.

Много граждани, представители на политически партии, ''читалища и на бизнеса, бяха дошли пред паметника, за да поднесат венци и цветя пред паметника на Ботев и да се преклонят пред подвига на всички четници, знайни и незнайни герои, отдали живота си за свободата и независимостта на България. Тези герои ние винаги ще помним като неувяхващ пример за доблест и нравствена чистота, а Христо Ботев ни остави завети, които трябва да помним и да предаваме на бъдещите поколения.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I