24smolian.com/Общество

20 години затвор за родопчанина Севделин Б. и 16 години за сина му Марин Б. за жестокото убийство на бизнесмен в Нареченски бани.

Това е окончателното решение на Върховния съд, който потвърди присъдите на апелативните магистрати в Пловдив.

Припомняме, че двамата бяха признати за виновни в умишленото умъртвяване на Венцеслав М. на 21 март 2018 година. Тялото е намерено в пластмасов контейнер за смет, захвърлен в реката на четири километра от селото по посока Смолян.

Върховният касационен съд приема за неоснователни жалбите на двамата подсъдими, понеже Апелативният съд е проверил изцяло правилността на първоинстанционната присъда. Анализирал е всестранно, обективно и пълно показанията на свидетелите, писмените доказателства и изготвените по делото експертизи. По този начин апелативните магистрати са формирали вътрешното си убеждение единствено въз основа на доказателствата по делото и закона.

Отхвърлена е и жалбата на наследниците на убития за налагане на наказание „доживотен затвор“ на Марин Б. и „доживотен затвор без замяна“ на Севделин Б.

Както вече писахме, убийството е извършено с мотив неуредени финансови взаимоотношения между убития и семейство Б., които са били съдружници в крайпътно заведения в Нареченски бани.

На 21 март Венцеслав М. посетил заведението, а по-късно близките му загубват комуникация с него, което било нетипично. Поради липса на какъвто и да е контакт по телефона и по интернет на 23 март те подали името на Венцеслав в полицията, за да бъде обявен за издирване. На 26 март разследващите стигнали до следните факти. Около 17.00 часа на 21 март възникнал скандал първоначално между Венцеслав и бащата в заведението, което се стопанисва от тримата. Започва ръкопашен бой, след който Венцеслав е повален на земята и с удари е приведен в безпомощно състояние. Бащата и сина го издърпват в съседно помещение, където е бил държат завързан за краката, докато синът нанасял удари с твърд предмет по главата и тялото му. В резултат от ударите мъжът получава три черепно-мозъчни травми и една по-голяма в тила, от която е настъпила смъртта. Последвали са действия за прикриване на следите, между които увиване на главата с найлонова торба и привързване на тялото със завеса от заведението. След това тялото също е било увито и привързано с найлон и положено в бидон. Бидонът е бил затворен с метален капак от шахта и изхвърлен в река Чепеларска, на няколко километра от Нареченски бани, в посока Смолян.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I