24smolian.com/Политика/Коментари

„Доброволно излизам от управлението. Ако целта беше облаги, щях да стоя усмихнат и ояден в тази коалиция. За разлика от ПП, аз не съм такъв. От днес изтеглям министрите на ИТН от кабинета и слагам край на коалицията и на тази агония“.

Край на четирипартийката в управлението след тези думи на Слави Трифонов. Лидерът на ИТН извади последния си коз за спасение, изпреварвайки Корнелия, Христо, че с дела дори Бойко и Мустафа. Жокер от ръкава, за да вдигне поне малко топящата се като априлски сняг електорална подкрепа. Другите да му мислят.

Нито една от партиите в този парламент не иска избори точно в този момент. Защото ще е като референдум „За“ и „Против“ НАТО и ЕС, а евроатлантическото крякане оставя следи. А знаете какво ще се получи. Знаят го и от „умнокрасивия“ сектор.

Затова и бъбренето за предсрочен вот бе с половин уста. Дори арт инсталацията от страна на депутатите на ГЕРБ с вдигнати листове „Оставка“ се запомни единствено със средния пръст на Хазарта. Нещо от сорта „Много искам, ама нямам желание“. Трифонов пък преведе в дела предбайрамската политическа линия на Мустафа Карадайъ-„ще работим за предсрочни избори след Рамазан“. Дали е имал предвид точно тази реакция от страна на №1 в ИТН?

Опит за спасение на правителството ще има. И тук ще стане интересно. Дали няма ларж извънпарламентарния лидер на ГЕРБ Бойко Борисов да поиска да се намести с министри в името на „националното спасение“ или просто да прати на концесия няколко депутати за мнозинство? Не му е до избори и на него. Хвали се пред партньорите от ЕНП със социологическите данни, отреждащи му първо място, но дотам.

ДБ до такава степен се улисаха с „героите на Украйна“, че забравиха за какво и защо са в парламента. Само гладен сомалиец може да приключи по-бързо с обед, отколкото този десен формат с електоралната подкрепа.

А в дъното на залата своя миг очаква Костадин Костадинов. И той ще дойде.

Слави обяви контра на без коз с голи десетки. Но отсреща има партньор. Винаги има такъв, да знаете.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I