24smolian.com/Политика

Президентът Румен Радев отправи остра критика към депутатите - и от управляващата тройна вече коалиция ПП, БСП и ДБ, и от новосформиралото се мнозинство от ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане", свалило Никола Минчев. Коментарът си той направи при откриването на модерен център по мехатроника и чисти технологии към Техническия университет в София.

"Като всички българи следя с огорчение разпада на това Народно събрание. Но партиите трябва да са наясно, че с тези кални борби дискредитират цялата политическа система, че българският парламент не е тържище. Едните пазаруват депутати, другите се договарят да връщат стария корупционен модел. Но и двете страни убиват надеждата на българите в политическата класа. Убиват я с речта си, с поведението си, с популизма и с братуването на политически противници в името на властта", остър бе държавният глава.

Радев посочи още - блокажът на институциите вече е факт, но кабинетът не следва да забравя основната си функция - да решава проблемите на хората "Правителството носи цялата отговорност за управлението на страната докато Народното събрание не реши друго. Затова тези скандали не трябва да го отклоняват в дейността му по решаване на неотложните задачи."

Президентът постави особен акцент и върху казуса с Република Северна Македония и настоя - България трябва да отстоява позицията си.

"Кабинетът трябва да разсее всякакви подозрения, че може да отстъпи от ветото за Северна Македония. Знаете, че идната седмица министър-председателят заминава в Брюксел и трябва да отстои националните интереси."

Държавният глава, макар и косвено, остро предупреди премиера Петков - да не предава националната позиция, иначе щяло да има тежки последствия.

"Затова и Народното събрание, и българите, трябва да знаят каква позиция отстоява министър-председателят в Брюксел. И тя не може да се разминава с рамката на Консултативния съвет за национална сигурност. Всяко хитруване или опити за подмяна на националната позиция ще има тежки последствия", подчерта Румен Радев.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I