Жельо Михов/24rodopi.com/Коментари/Политика

Дотам я докарахме - на депутатите по два пъти трябва да се обяснява

„Журналиста следва да представя факти. Хората, които пишат мнения без аргументация или пишат преразкази по картинка са блогъри, а не журналисти. Ако кажете, че сте блогър и 24Смолян е блог, а не медия, може би очакванията няма да се разминават.

Искрен Митев може да е провокативен и да е всякакъв, но да намеквате, че нищо не е видял от живота заради "нежните му ръчички" и годините на този "30 годишния младеж" е недостойно и непрофесионално.

Ако си направите труда да проучите повече за Митев, ще разберете, че беше партньор в компания, която той и други двама човека, стартираха от нула…“

Това написа народният представител Михал Камбарев в коментар във фейсбук група по повод коментара на 24smolian.com под заглавие „Маникюрът в кризата: Депутатче вади вратовръзки на охлювчета и евро…“, който бе по повод участие на неговия колега Искрен Митев в едно телевизионно студио, където си показваше вратовръзките. В коментара името на депутата бе спестено, явно Камбарев сам се е досетил.

Няма да засягаме това къде и как се ползва пълен член и се поставят запетайки, това си е работа на народния представител. Понеже не е разбрал написаното в коментара, а администраторът на групата, изповядал Камбарев, не допуска да му го обясним „в ефир“, та ще го направим тук:

Никой нищо не намеква, господин депутат. Изводите си ги правите вие.

А относно фактите, те са това: някакъв народен представител отива в телевизионно студио и си е помъкнал цялата колекция от вратовръзки-с охлювчета, динозавърчета и тем подобни. Поведение като на хлапак, който си показва новите топчета в махалата пред останалите, преди игра на джамини. Държавата се тресе, инфлацията расте, а онзи си вади вратовръзките. Ама, ако ще и 1500 компании да е създал, да стои и да си ги гледа, държавата има нужда от работещи, не от хлапашко поведение на пъчещи се с вратовръзки на животинчета. Като ранния Бойко Борисов, показващ мускули на „мисирките“.

И друго, за пореден път доказвате, че от либералите по-големи тоталитаристи няма. Сакън някой да не е на вашето мнение, родено като на партиен конгрес от соца, настава вой до небесата. Като сте се цанили за народни представители, ще си носите отговорността-и за постъпките детински, и за думите, и за всяко действие. И не укорявайте медиите за това. Дори не си и помисляйте пък да ги обиждате, защото предполагаме сте чувал за приказката за „мухата, политика и вестника“. Говорим за истински медии, не одупените на властта, пред които номерата с вратовръзките минават. Слезте от „умнокрасивия“ Олимп и разберете, че не сте само вие на този свят.

P.S. Не ни е работа да „гоним Михаля“, но като сам се навира

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I