24smolian.com/Политика/Коментари

Три протеста пред парламента с искане за оставка на правителството. Довечера се очаква още един. Той пък ще жадува оставка на опозицията. Няма друго обяснение на това, което роди бг демокрацията. Протест, който не е срещу, а за. И така е дефиниран от т.нар. „национални телевизии“, удобно заели места, на оредялата аудитория. Вместо да си рекат-митинг или манифестация.

Жестоки дебати в пленарна зала. По-скоро вадене на ризи и чорапи от доскорошни ортаци.

Разни политолози прогнозират гражданска война. Сблъсък на титаните, на различните групировки.

Евровойводата Ангел се домъкна от Брюксел и окупира дома на премиера Петков.  Без носия, защото все пак това няма да окончае с някоя умъртвено агне из баирите. И докато реди нещо за Македония една възмутена гражданка идва и го пита защо разваля рахата на обикновените хора с този сеир. Живеела на улицата, комшийка била на премиера. И без да осъзнава е формирала дефиниция за властта в страната – сеир.

Квинтесенцията на всяко управление. Сеир. С мегафон или без. Със записващия с телефонче Найо или без. С водни оръдия или без. С флашмобчета и платени агитки или без.

Сеир.

И пак към женицата, определена от еврокомитата като защитничка на Петков.

Споменава дамата за нормалните хора, обикновените.

Ето това забравя цялата клика, продуцираща сеирите.

За тях народът е една мръсна дума, пречка за осъществяване на собствените амбиции. Затова е и сеирът. От едната и от другата страна.

 

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I