24smolian.com/Общество

Отбор на помаците от България участва на Европейското по футбол за малцинства, което се провежда в Каринтия, федерална провинция в състава на Австрия, на границата със Словения.

„EUROPEADA е голямо европейско събитие, което съчетава честната конкуренция и ентусиазма на спортния фестивал със загрижеността на автохтонните национални малцинства. Европейското първенство е и ден на културата, където се представят отделните малцинства“, отбелязват от Федералния съюз на европейските националности (FUEN), който е организатор на EUROPEADA.

В първия си мач вчера представителите на помаците от България загубиха с 0:5 от отбора на унгарските цигани, които са сред фаворитите за първото място.

„Нашият отбор бе окомплектован месец преди турнира, докато унгарските цигани се подготвят отдавна. Те има солиден спонсор, зад тях е фондация на Джордж Сорос, който дори обещал премия от 500 000 долара за шампионска титла“, поясниха за 24rodopi.com от българската делегация в EUROPEADA.

Днес помаците от България играят срещу отбор на сорбите – славянско малцинство в Германия.

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I